StoryEditorOCM
Hrananema fešte bez roštilja

Sedam recepata zbog kojih ćete zavoljeti australsku kuhinju

14. svibnja 2016. - 12:27

Donosimo vam top sedam australskih jela po izboru Danni Matijace, urednice Total Croatia News 

Vegemitea
Sve počinje i završava s vegemiteom, biljnim namazom izrazito slanog okusa za koji kažu da ga samo Australci mogu voljeti. Zato ga treba početi jesti gotovo od rođenja da biste se navikli na njegov neobičan okus. I dandanas pronalazim načine kako da dođem do te bočice bez koje ne mogu zamisliti doručak. Tost, malo maslaca i navršak noža vegemitea, za savršeni doručak.

Mesne pite

Propirjati jedan veći luk na ulju, dodati 400g mljevene govedine ili junetine i 3 češnja sitno nasjeckanog češnjaka. Pirjati dok tekućina ne ispari, zaliti s 1,5 dl crnog vina i isto toliko vode, dodati malo muškatnog oraščića, cimeta, sol, papar, 2-3 jušne žlice Worcestershire umaka i žlicu pelata...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 16:59