StoryEditorOCM
DalmacijaPlakat-kuća u Kamenmostu

Glasač za poželit': Karamarka reklamira besplatno

Piše PSD.
30. listopada 2015. - 21:59
Tko god krene prema Imotskom i Hercegovini, zericu prikoči u Kamenmostu, na Vrljici. Prikoči, ili se skroz zaustavi, dok ne pregleda sve te plakate i poruke koje su prekrile velebnu kamenu kuću desno – a, daku’će, br’te, nego desno – od ceste prema Glavini Donjoj; jer tu su: Stepinčeva, Starčevićeva i Tuđmanova slika u generalskoj uniformi.

Tu je i veliki poster Četvrte gardijske brigade, i onda Karamarko, Karamarko, i opet Karamarko. Uz njegovu fotografiju ide još i natpis: “Budući premijer domoljubne koalicije uz Božju pomoć!”

I već kad pomislite da je to netko na svoju ruku, bez znanja Središnjice HDZ-a i koalicijskih im partnera, izlijepio pola fasade u cilju borbe za svaki glas, opet se malo zamislite, jer na velikom transparentu, na samom vrhu kuće, piše jasno i ovo: “Definitivno konačna pobjeda protiv ideoloških protivnika. Glasajte za Domoljubnu koaliciju”.

Ne budimo lijeni, zakucali smo na vrata “plakat-kuće”, a kad nam tu nisu otvorili, raspitali se u susjedstvu. Vele nam da se radi o osamdesetogodišnjem umirovljeniku koji živi u Americi i veliki je navijač političke desnice.

Ovdje provodi tri ljetna mjeseca, a dok odmara, naruči da mu se tu i tamo napravi koji politički plakat, poster, transparent, pa ga izvjesi da se vidi nadaleko, na kilometre. Ne plaćaju mu to, objašnjavaju nam, ni Karamarkov HDZ, ni partneri mu, već on sam.

Eto ga na, glasač kakvog stranke samo poželjeti mogu: em, ne pita mjesto u državnoj službi, em te reklamira besplatno.
S. LJUBIČIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 13:33