StoryEditorOCM
Dalmacijacijena nepoznata

Hotel Lav i marina dobili novog vlasnika

Piše PSD.
17. rujna 2015. - 12:25
Odien Hotels N.V., tvrtka kći Odien Grupe (Odien) i HETA Asset Resolution AG (HETA), objavili su danas Odienovu akviziciju Grand Hotela Lav d.o.o. i Grand Marine Lav d.o.o. od HETA-e.

Grand Hotel Lav d.o.o. vlasnik je luksuznog resorta Le Méridien Lav Split (Lav), najvećeg integriranog kompleksa hotela i marine s 5 zvjezdica u Hrvatskoj. Plažni resort Lav se nalazi u Podstrani kraj Splita koji je najveći grad na jadranskoj obali, vrata do omiljenih dalmatinskih otoka te je zaštićen kao UNESCO-va svjetska baština. Kompleks ima 800 metara plaže i šetnica te 60.000 m2 izgrađene površine na zemljištu površine veće od 44.000 m2.

U potpunosti renoviran i ponovno otvoren 2006. godine, Lav raspolaže s 381 sobom, 12 restorana i barova, 30 poslovnih prostora te jednim od najvećih konferencijskih centara u Hrvatskoj, koji se prostire na 2.500 m2. Diocletian Spa & Wellness površine 3.000 m2 smatra se jednim od najboljih wellness centara u Dalmaciji. Grand Marina Lav, konstantno popunjena marina sa 75 vezova, predviđena je za daljnje širenje nakon čega će moći pružiti pristajanje jahtama do 50 m dužine.

Resort raspolaže i raznoraznim sportskim sadržajima te Grand Casinom Lav veličine 2.500 m2. Hotelom Lav upravlja lifestyle brend Le Méridien u vlasništvu Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc., jednim od vodećih hotelskih lanaca na svijetu s 1.200 hotela u preko 100 država.

„Izuzetno smo ponosni zbog akvizicije ovog jedinstvenog i vodećeg hotelskog kompleksa na jadranskoj obali. Kroz naš smo portfelj u turističkom sektoru prepoznali imidž Hrvatske te posebno rastuću popularnost Splita kao turističke destinacije i aktivno pratimo daljnje investicijske prilike u Hrvatskoj i regiji“, izjavio je Michael Saran, Managing Partner Odien Grupe.

Ovaj je poslovni potez komentirao i predsjednik uprave HETA-e, Sebastian Prinz von Schoenaich-Carolath:

„Prodaja ovog velikog hotelskog kompleksa još je jedan važan korak u našim prodajnim nastojanjima koje želimo okončati do 2020. godine. Odien Grupa je dala najbolju ponudu što ujedno osigurava i nastavak te daljnji razvoj ovog, za Split i Hrvatsku, izuzetno važnog turističkog objekta.“

Portret Odiena

Odien je međunarodna investicijska korporacija koja prvenstveno ulaže u srednju i istočnu Europu. Odien je aktivan u raznim branšama i jedan je od vodećih investitora u regiji u turističkom i sektoru i sektoru nekretnina.

Odienov turistički investicijski portfelj uključuje Čedok, jednog od najvećih turoperatora i širom poznati brend u Češkoj, CK Alex, turoperatora za Grčku, Ahoy Turizm, specijaliziranu destination management kompaniju za Tursku, 50% od ESO Travel-a, specijalista za egzotične destinacije i putovanja po mjeri, te portal za putovanja Outvia. Preko Odien Real Estatea,

Odien je također jedan od vodećih investitora u nekretnine s preko 80 hektara zemljišta u razvojnim projektima. Odien Hotels N.V. je Odienova investicijska tvrtka za ulaganja u hotele i resorte u Europi., predstavili su se u priopćenju novi vlasnici Lava.

PSD


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 18:34