StoryEditorOCM
DalmacijaOTVORENO PISMO

Matijašević: Radnici ‘Adria čelika’ čekaju svoje plaće...

Piše PSD.
17. kolovoza 2015. - 13:19

Sada već bivši radnici “Adria čelika” iz Kaštel Sućurca, uskraćeni za šest neisplaćenih plaća, pokrenuli su stečajni postupak nad tim društvom kako bi došli makar do dijela svojih plaća, a hoće li u tome uspjeti ovisit će prvenstveno o zakonitosti rada Financijske agencije, naglašava predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata Ozren Matijašević u otvorenom pismu upućenom ministru financija Borisu Lalovcu, ministru rada Mirandu Mrsiću i ministru pravosuđa Orsatu Miljeniću.

Matijašević u pismu podsjeća da su radnici, prije nego što su im otkazani ugovori o radu, 8. travnja ove godine pokrenuli stečajni postupak nad poduzećem na Trgovačkom sudu u Splitu, koji je odlukom suca prekinut do okončanja postupka predstečajne nagodbe koju je uprava društva inicirala tek dan prije toga!

“Ono što nas pritom plaši jest činjenica da je sudac Trgovačkog suda odlučio prekinuti stečajni postupak i pričekati FINU (ročište zakazano za 19. kolovoza), usprkos prilično jasnim propisima koji u ovom slučaju ne dopuštaju predstečajnu nagodbu”, piše Matijašević i izražava bojazan da bi ovaj prekid stečajnog postupka mogao umanjiti izglede radnika za naplatu barem dijela duga preko nadležne agencije.


J. Mt.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 09:43