StoryEditorOCM

U Solinu otvoren prvi poduzetnički kamp u županiji

Piše PSD.
14. rujna 2013. - 22:12

U Solinu je u petak otvoren prvi poduzetnički kamp u županiji, kako su tom prigodom naglasili iz “Poduzetničkog centra Solin”, koji su ovaj trodnevni program za postojeće i buduće poduzetnike organizirali uz pomoć poslovne akademije Mariviam iz Zagreba i Tehnološkog parka Varaždin.

Prigodom otvaranja u Domu “Zvonimir” predsjednica i voditeljica “Poduzetničkog centra Solin“ Ivana Ninčević, dipl. oecc., istaknula je da je cilj ovakvog kampa povezivanje i dodatno educiranje svih poduzetnika u svrhu poticanja razvoja gospodarstva.

− Osim u Hrvatskoj, školovala sam se i radila i u Americi, ali vratila sam se doma. Solin je moj grad i smatram da ima velik potencijal, te sam čvrsto odlučila da ću na ovaj način sudjelovati u njegovu razvoju – kazala je Ninčević, koja je zadovoljna odazivom polaznika.

Među uzvanicima su bili i solinski gradonačelnik Blaženko Boban te dožupan Ante Šošić sa suradnicima. Oni su istaknuli važnost ovakvih programa za hrvatsko gospodarstvo te obećali da će im svi uredi izići u susret, da će im sve informacije biti dostupne i da će im biti olakšano ishođenje dokumentacije.

Uslijedila su predavanja, koja su održali Elena Gudelj i Miroslav Burazin iz splitskog područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, doc. dr. sc. Ivana Bilić s Ekonomskog fakulteta u Splitu, Karlo Kukec, dipl. ing. el., iz Tehnološkog parka Varaždin Ltd., te Ivica Penić, mag. oec., s Mariviam Success Academy.

                                                                                                                                                                                   M. Sesartić


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 10:44