Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu

SMS komentar

Žužul škarta Bellea. Neka ga sad Hajduk dovede ka veliko pojačanje, pa će nakon tri miseca raskinit ugovor. Dino, Spinut

Kako poslati komentar

Mozaik

Objavljeno 27.02.2013. u 13:10

'klapa s mora'

Poslušajte kako zvuči 'Mižerija' - hrvatski predstavnik na Eurosongu

Na Hrvatskoj radioteleviziji danas je predstavljena „Klapa s mora“, kako glasi službeni naziv klape koja će ove godine 14. svibnja predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u Švedskoj pjesmom „Mižerja“ autora Gorana Topolovca.

HRT se ove godine odlučio za klapski izričaj za svoj nastup na Eurosongu jer se radi o tradicionalnoj domaćoj glazbi, a koju je i UNESCO uvrstio na popis nematerijalne baštine u Europi, kazao je Aleksandar Kostadinov, šef hrvatske delegacije na Eurosongu najavljujući izvedbu pjesme.

Članovi „Klape s mora“ potom su u Studiju 10 HRT-a po prvi puta izveli pjesmu „Mižerja“, koja se zahvaljujući live streamingu putem internetskog portala hrt.hr prenosila u čitavom svijetu kao i putem portala esctoday.com.

Članove klape odabralo je povjerenstvo u sastavu Velimir Đuretić, tadašnji v.d. urednik Zabavnog programa HRT-a, Nikša Bratoš, glazbeni producent i Mojmir Čačija, producent klapskog pjevanja. Upravo je Čačija zaslužan za ime klape, inače posebno oformljene za ovogodišnji hrvatski nastup na Eurosongu.

Na predstavljanju klape bila je i legenda hrvatske glazbene scene Jasna Zlokić, koja je došla dati podršku članovima klape.

Klapu čine Marko Škugor, 1 tenor, Ante Galić, 2 tenor, Nikša Antica, bariton, Leon Bataljaku, bariton, Ivica Vlaić, bas i Bojan Kavedžija, bas. Riječ je o mladim pjevačima koji pjevaju u različitim hrvatskim klapama, no zajednički im je entuzijazam prema pjevanju.

„Sada nam predstoji puno probi i priprema kako bi izvedba bila što bolja, jer predstavljamo našu zemlju što je velika odgovornost i utoliko sve mora biti besprijekorno. Uskoro počinje i snimanje spota a pred nama su i brojne promotivne aktivnosti po susjednim zemljama, a prvi veliki nastup imat ćemo večeras u humanitarnoj emisiji „Uz nas niste sami“.“, najavio je Leon Bataljaku.

Članovi „Klape s mora“ složni su kako je pred njima tijekom narednih nekoliko mjeseci veliki zadatak. „Zadnjih godina Hrvatska nije ostvarila zapaženije uspjehe na Eurosongu, no nadamo se kako će već sljedeće godine u logu Eurosonga u kojemu je sada švedska, biti hrvatska zastava.“, najavili su.

Iako prije formiranja klape nisu zajedno djelovali, momci se odlično slažu. „Na prvu smo osjetili da smo odličan tim a ovo je jedna jako lijepa pjesma, moderna i prilagođena nastupu na koji idemo a sama melodija lako ulazi u uho.“, rekli su.

Klapa već sutra kreće u Sinj gdje će u prostorijama Viteškog alkarskog društva preuzeti i po prvi puta predstaviti odjeću u kojoj će nastupiti na Eurosongu.

HRT , FOTO:HRT, VIDEO:YOUTUBEKomentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: anana | Komentirano: 5. ožujak 2013. 8:23
Bez obzira što je ova klapa sKLAPAna na brzinu i samo za ovu priliku,pesma je u osnovi hrvatska..lepa..pokupljeno od svega po malo..pa ako prođe prođe..bolje i to nego ove naše krivonoge cajke koje glume anđele i đavle i narcis i greh...Čuvajte klape..neki od nas još uvek žive sa njima..i ponosite se njima...
Komentar od: ikar | Komentirano: 27. veljača 2013. 16:56
Još jedan promašaj Htv-a.Kakve su to klape sa glazbom?
Komentar od: bilizije | Komentirano: 27. veljača 2013. 14:44
aaa meni su baš super pa taman nigdi ne ošli