Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu
u tiskanom izdanju
u tiskanom izdanju

Mozaik

Objavljeno 27.02.2013. u 13:10

'klapa s mora'

Poslušajte kako zvuči 'Mižerija' - hrvatski predstavnik na Eurosongu

Na Hrvatskoj radioteleviziji danas je predstavljena „Klapa s mora“, kako glasi službeni naziv klape koja će ove godine 14. svibnja predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u Švedskoj pjesmom „Mižerja“ autora Gorana Topolovca.

HRT se ove godine odlučio za klapski izričaj za svoj nastup na Eurosongu jer se radi o tradicionalnoj domaćoj glazbi, a koju je i UNESCO uvrstio na popis nematerijalne baštine u Europi, kazao je Aleksandar Kostadinov, šef hrvatske delegacije na Eurosongu najavljujući izvedbu pjesme.

Članovi „Klape s mora“ potom su u Studiju 10 HRT-a po prvi puta izveli pjesmu „Mižerja“, koja se zahvaljujući live streamingu putem internetskog portala hrt.hr prenosila u čitavom svijetu kao i putem portala esctoday.com.

Članove klape odabralo je povjerenstvo u sastavu Velimir Đuretić, tadašnji v.d. urednik Zabavnog programa HRT-a, Nikša Bratoš, glazbeni producent i Mojmir Čačija, producent klapskog pjevanja. Upravo je Čačija zaslužan za ime klape, inače posebno oformljene za ovogodišnji hrvatski nastup na Eurosongu.

Na predstavljanju klape bila je i legenda hrvatske glazbene scene Jasna Zlokić, koja je došla dati podršku članovima klape.

Klapu čine Marko Škugor, 1 tenor, Ante Galić, 2 tenor, Nikša Antica, bariton, Leon Bataljaku, bariton, Ivica Vlaić, bas i Bojan Kavedžija, bas. Riječ je o mladim pjevačima koji pjevaju u različitim hrvatskim klapama, no zajednički im je entuzijazam prema pjevanju.

„Sada nam predstoji puno probi i priprema kako bi izvedba bila što bolja, jer predstavljamo našu zemlju što je velika odgovornost i utoliko sve mora biti besprijekorno. Uskoro počinje i snimanje spota a pred nama su i brojne promotivne aktivnosti po susjednim zemljama, a prvi veliki nastup imat ćemo večeras u humanitarnoj emisiji „Uz nas niste sami“.“, najavio je Leon Bataljaku.

Članovi „Klape s mora“ složni su kako je pred njima tijekom narednih nekoliko mjeseci veliki zadatak. „Zadnjih godina Hrvatska nije ostvarila zapaženije uspjehe na Eurosongu, no nadamo se kako će već sljedeće godine u logu Eurosonga u kojemu je sada švedska, biti hrvatska zastava.“, najavili su.

Iako prije formiranja klape nisu zajedno djelovali, momci se odlično slažu. „Na prvu smo osjetili da smo odličan tim a ovo je jedna jako lijepa pjesma, moderna i prilagođena nastupu na koji idemo a sama melodija lako ulazi u uho.“, rekli su.

Klapa već sutra kreće u Sinj gdje će u prostorijama Viteškog alkarskog društva preuzeti i po prvi puta predstaviti odjeću u kojoj će nastupiti na Eurosongu.

HRT , FOTO:HRT, VIDEO:YOUTUBEKomentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: anana | Komentirano: 5. ožujak 2013. 8:23
Bez obzira što je ova klapa sKLAPAna na brzinu i samo za ovu priliku,pesma je u osnovi hrvatska..lepa..pokupljeno od svega po malo..pa ako prođe prođe..bolje i to nego ove naše krivonoge cajke koje glume anđele i đavle i narcis i greh...Čuvajte klape..neki od nas još uvek žive sa njima..i ponosite se njima...
Komentar od: ikar | Komentirano: 27. veljača 2013. 16:56
Još jedan promašaj Htv-a.Kakve su to klape sa glazbom?
Komentar od: bilizije | Komentirano: 27. veljača 2013. 14:44
aaa meni su baš super pa taman nigdi ne ošli