StoryEditorOCM
Dalmacijaskratili radno vrijeme

Sutivan ostaje bez pošte?!

Piše PSD.
21. veljače 2013. - 09:03
Hoće li Sutivan, jedno od bračkih općinskih središta, ostati bez svog poštanskog ureda!? Od početka ove godine, naime, poštanski ured u Sutivanu radi sa skraćenim radnim vremenom, a najavljena je i mogućnost njegova zatvaranja.

Radno vrijeme ureda pomaknuto je s cjelojutarnjeg na trosatno, od 12.30 do 15.30, od ponedjeljka do petka, a distribucija, odnosno dostava pošte usmjerena je na ured u Supetru, tako da sutivanski poštar svakoga jutra odlazi u Supetar zadužiti poštu i krajem radnog vremena opet dolazi u Supetar razdužiti neuručene pošiljke. Dostava paketa dolazi na red tek oko 14 sati.

Po ostvarenom prometu poštanski ured u Sutivanu zauzima treće mjesto na Braču, pa njegovi stanovnici teško prihvaćaju argumente o skraćenom radnom vremenu, a još teže one o mogućem zatvaranju.

U poštanskom uredu njegovi stanovnici i turisti mogu se, uz ostalo. koristiti uslugama mjenjačnice i platnog prometa, mogu podignuti mirovinu, kupiti telefonske i mobilne uređaje te knjige i razglednice.

Poštanski ured doprinosi standardu života i kvaliteti življenja. Zanimljivo je spomenuti da su te potrebe prepoznate davne 1872. godine kada je 1. rujna u Sutivanu bio osnovan Brzojavni poštanski ured.

Općinska uprava u Sutivanu poduzela je više akcija s ciljem da se spriječi gašenje poštanskog ureda u tom bračkom općinskom središtu.

I. RADIĆ


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 14:53