StoryEditorOCM
Dalmacijapočeli radovi na značajnom infrastrukturnom projektu

Dugi Rat: kanalizacijski sustav od Duća

Piše PSD.
5. veljače 2011. - 10:13

Konačno je počela izgradnja primarne faze kanalizacijskog sustava istočnog dijela općine Dugi Rat, točnije predjela Duće. Riječ je o 5730 metara, s tim da će radovi u sjevernom traku magistrale D-8 biti u dužini od 3700 metara. Radovi su počeli na dva punkta, a idućih dana otvorit će se i na samom početku Duća.

- Ukupna vrijednost radova je 22,5 milijuna kuna, s tim da je uključen i sustav za pročišćavanje fekalnih voda, koji je već izgrađen i plaćen u Omišu, tako da ostatak projekta, odnosno današnja izgradnja iznosi 16 milijuna kuna. O razumijevanju Hrvatskih cesta ovisi hoće li se moći raditi na sva tri punkta, kako bi radovi bili gotovi do kraja godine. Ako bi se zbog regulacije prometa moralo raditi samo na dva punkta, očekuje se da bi kolektor bio izgrađen do početka turističke sezone 2012. godine. Radove izvodi tvrtka “Spliting“, koja je imala najpovoljniju ponudu - kaže Jerko Roglić, načelnik općine Dugi Rat.

Izgradnja kanalizacijskog sustava nastavit će se u središnjemu i zapadnom dijelu općine. Neki su projekti, kaže Roglić, gotovi, pomno se razmatraju, jer je prvobitno bilo predviđeno da se zapadni dio priključi na sustav općine Podstrana, a prema najnovijim stručnim mišljenjima bolje je objedinjavanje u jedan sustav.

Inače, kanalizacijski sustav financira se kreditom Svjetske banke u iznosu od 50 posto, Hrvatske vode sudjeluju s nepovratnih šest posto, Republika Hrvatska, odnosno Ministarstvo financija s 24 posto, a lokalna zajednica, Općina Dugi Rat s 20 posto.

d. grgat

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 22:09