StoryEditorOCM
Dalmacijaedukacija seoskih gospodarstava

U Sinju počeo seminar o ruralnom turizmu

8. travnja 2016. - 00:23
sinj

U sinjskom hotelu Alkar u četvrtak je počeo dvodnevni seminar oruralnom turizmu nazvan 'Za razvoj ruralnih krajeva' kojega su, u cilju educiranja za turizam na seljačkim gospodarstvima i ruralni razvoj, zajednički organizirali TZ Splitsko-dalmatinske županije, Kluba članova "Selo", TZ grada Sinja i HF Eko Etno Grupe d.o.o. Seminar je okupio pedesetak turističkih djelatnika, vlasnika OPG-a, turističkih agencija i drugih.

Otvarajući seminar župan Zlatko Ževrnja kazao je da Splitsko-dalmatinska županija postaje turistička top destinacija u Hrvatskoj što je rezultat osmišljenih županijskih ulaganja u razne oblike turističke promocije, izravno i preko županijske TZ.

Županiju godišnje posjeti 2,5 milijuna turista koji ostvare oko 15 milijuna noćenja. Od toga broja tek stotinjak tisuća noćenja otpada na Dalmatinsku zagoru koja zauzima 70 posto županijske površine i ima veliki potencijal za razvoj ruralnog turizma.

Uz župana Ževrnju u radu seminara sudjelovali su Joško Stela, direktor županijske TZ, Jozo Sarač, ravnatelj županijske razvojne agencije RERA, domaćini Zlatko Ugrin, zamjenik gradonačelnika i Monika Vrgoč, direktorica TZ Sinja, predstavnici više ministarstava i drugi.

Sudionici su u četvrtak govorili o marketingu i brendiranju ruralnog turizma, suradnji s turističkom industrijom, domaćin i stranim izvorima financiranja, a isticani su i primjeri dobre prakse iz drugih krajeva Hrvatska.

Župan Ževrnja na seminaru je dodijelio priznanja i zahvalnice svim sudionicima s područja županije koji su sudjelovali u turističkoj akciji "Suncokret ruralnog turizma 2015.". Seminar se nastavlja u petak kada će govoriti o gastronomiji, posluživanju hrane i komunikaciji s gostima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:50