StoryEditorOCM
Dalmacijapali mišalicu

Župan Ževrnja obišao gradilište osmoljetke u Ninčevićima vrijednu 38 milijuna kuna

Piše PSD.
29. listopada 2015. - 15:04
/ Radovi na četvrtoj solinskoj školi, kao zajednički projekt naše Županije i Grada Solina, ukupno vrijedan oko 38 mlijuna kuna, idu dalje svojim tijekom, te planiramo da škola bude gotova do jeseni 2017. godine kada bi nova generacija školaraca sjela u njezine klupe – najavio je to splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja koji je u društvu solinskog gradonačelnika Blaženka Bobana, predsjednika Gradskog vijeća Solina Renata Prkića i pročelnika županijskog Odjela za društvene djelatnosti Tomislava Đonlića, obišao gradilište buduće osmoljetke u Ninčevićima.

- Bilo je pojedinih zastoja kao što se zna dogoditi u ovako kompleksnim i velikim investicijama, pravnih nerazumijevanja i tehničkih dilema koje su otklonjene, te čvrsto vjerujem da neće biti utjecaja na rok.

Županija kao investitor ulaže u projekt izgradnje škole preko 32 milijuna kuna, dok je Grad Solin osigurao oko 5,5 milijuna kuna za otkup zemljišta, projektnu dokumentaciju, infrastrukturu i sve ono što je bilo potrebno da se pripremi jedna ovako velika investicija na 5,5 tisuća metara četvornih prostora.

Stoga, sve pohvale čelnicima što sjajno vode ovaj grad. To je primjer drugima kako trebaju postupati i imati spremne projekte. Mislim da je ovo najpametnije ulaganje koje radi jedna zajednica, to je ulaganje u kvalitetu odgoja i obrazovanja naše djece i mladih, kao stupova naše budućnosti – zaključio je župan.

- Ovo je druga osnovna škola koju gradimo u Solinu u jednom desetljeću. Ovo će puno značiti za Solin, kao grad djece i mladih obitelji – ponosno je istakao i gradonačelnik Boban.

PIŠE: Mia SESARTIĆ,
FOTO: Vladimir DUGANDŽIĆ/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 18:11