StoryEditorOCM
Dalmacijaopstrukcija u trogiru

Mario Derossi: Od kolovoza čekam odgovor na moje vijećničko pitanje

Piše PSD.
4. prosinca 2014. - 19:32
Mario Derossi, nezavisni vijećnik u trogirskom Gradskom vijeću, tvrdi da se prema njemu provodi političko nasilje jer ni nakon neprestanih inzistiranja od mjerodavnih gradskih službi ne dobiva pisane odgovore na postavljena vijećnička pitanja, pa mu se na taj način onemogućava rad kao vijećniku.

Još od kolovoza ove godine čekam odgovor izvršne vlasti na pitanje koje sam u aktualnom satu tada sazvane sjednice postavio o “sumnjivom“ poslovanju gradske tvrtke “Euronet” d.o.o., kao i o njenim prihodima, rashodima i broju zaposlenika. Svi rokovi za dostavu odgovora predviđeni Poslovnikom Gradskog vijeća su istekli, a izvršna vlast šuti i to vjerojatno zbog toga što im smetaju moja pitanja.

Naime, nikad nisam ni dobio suvislo objašnjenje kašnjenja pri dostavi odgovora ili eventualno ispriku. Ako mi se odgovori i pošalju onda se to čini s velikim zakašnjenjem ili su napisani “pro forma“. Stoga zaključujem kako se na sve načine pokušava opstruirati moj rad u Vijeću, ogorčeno će Derossi.

’Nešto se skriva...’

Dodao je kako takvo ponašanje prema vijećnicima nije u skladu s demokratskim načelima te da je za svaku osudu. Građani čiji sam ja izabran predstavnik, imaju pravo znati gdje se troši njihov novac i kako ova vlast upravlja gradom i gradskim tvrtkama poručuje vladajućima Derossi, inače najmlađi vijećnik u trogirskom Vijeću.

Podsjetimo, da se na posljednjoj sjednici Vijeća održanoj polovinom prošlog mjeseca Derossi žalio zbog ovoga problema, te da ga je u tome podržao predsjednik Emil Kursan (HDZ). Rekao je kako mu nije jasno zbog čega se vijećnicima ne šalju pisani odgovori te da se stječe dojam kako se nešto skriva za što nema potrebe.

I u bivšem sazivu Vijeća u kojemu sam sjedio “ratovao“ sam s tadašnjom vlasti zbog istog problema, kazao je Kursan. Inzistirao ja da se Derossiju i onim vijećnicima koji nisu dobili odgovore oni proslijede za desetak dana.No, to se nije dogodilo, pa je Derossi odlučio javno progovoriti.

Zamjenik gradonačelnika Filip Anđelić rekao je kako će Derossi i svi oni vijećnici koji čekaju pisane odgovore na postavljena pitanja dobiti ih u materijalima koji će im se dostaviti za sjednicu zakazanu idućeg tjedna najvjerojatnije 11. prosinca.

GORDANA DRAGAN
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 08:07