StoryEditorOCM
Dalmacijanije se uklonio s puta

Austrijanac optužen zbog sudara gumenjaka u kojem su teško stradale dvije djevojčice iz Češke

Piše PSD.
31. srpnja 2014. - 20:52
Protiv austrijskog državljanina (60) što je na Hvaru izazvao sudar dvaju gumenjaka u kojem su teško stradale dvije osmogodišnje djevojčice splitsko Općinsko državno odvjetništvo je nakon provedene istrage podiglo optužnicu kojom ga tereti za "ugrožavanja posebnih vrsta prometa".

Austrijanca terete da se upravljajući brodicom, 9. srpnja na otoku Hvaru sjeverno od uvale Stiniva, nije uklonio s puta plovidbe drugoj brodici koja mu je dolazila s desne strane imajući prednost prolaska.

Zbog njegova neopreznog postupanja došlo je do sudara s drugom brodicom koja je isplovljavala iz uvale Stiniva pri čemu su dvije osmogodišnje Čehinje pale u more i zadobile osobito teške tjelesne ozljede.

Tom prilikom je jedna djevojčica zadobila frakturu lubanje zbog čega je nakon hitne operacije bila priključena na respirator, dok je njena prijateljica pretrpjela tešku rupturu bubrega i slezene. Obje su bile životno ugrožene.

Optuženi Austrijanac je na taj način prekršio Pomorski zakonik i Pravilnik o sigurnosti pomorske plovidbe u unutarnjim morskim vodama i teritorijalnom moru, izvijestilo je tužiteljstvo.

(H)
Foto: Ilustracija CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 14:17