StoryEditorOCM
Dalmacijadvosmislenost u kaštelima

Vijećnik odgovorio vijećnici: Ja vas ne mogu zadovoljiti

Piše PSD.
17. listopada 2014. - 12:41
Ja vas ne mogu zadovoljiti - kazao je to na jučerašnjoj sjednici kaštelanskog Gradskog vijeća dogradonačelnik Mili Novak, odgovarajući vijećnici s Berketove nezavisne liste Meri Škopljanac-Gagić koja nije bila zadovoljna njegovim odgovorom na postavljeno vijećničko pitanje.

Naime, Škopljanac-Gagić tijekom aktualnog sata postavila je pitanje je li se Grad javio na natječaj Fonda za zaštitu okoliša koji je vezan za sufinanciranje uređenja fasada za obiteljske kuće, prema kojem su građani mogli ostvariti 40 tisuća kuna potpore.

- Proračun za ovu godinu izglasan je krajem prošle godine. Natječaj kojega je Fond raspisao bio je u ožujku ove godine. Dakle, u ovoj godini za to nisu bila planirana sredstva, a s obzirom da lokalne samouprave sudjeluju u financiranju tog projekta, mi se nismo prijavili na natječaj. Nismo jer nemamo planirana sredstva.

- Međutim, to ne znači da se nećemo prijaviti za narednu 2015. godinu kada se raspiše novi natječaj. Tada ćemo sufinancirati dupli iznos, dakle 200, umjesto 100 tisuća kuna, i ta sredstva bit će planirana u proračunu - kazao je dogradonačelnik Novak, na što mu je Škopljanac-Gagić odgovorila kako nije zadovoljna odgovorom.

Novak joj je odgovorio kako je on ne može zadovoljiti, a vijećnica je takvu izjavu drugog čovjeka grada okarakterizirala neprimjerenom i bezobraznom.

- Mislim da nije korektno dati ovakvu izjavu, na prvom mjestu zbog funkcije koju obnaša. U suvremenim civilizacijama zbog ovakve seksističke izjave dužnosnik ranga dogradonačelnika daje ostavku. Međutim, kako se mi nalazimo gdje jesmo, ovakvo ponašanje se smatra normalnim, a meni to zaista nije normalno - kazala je vijećnica Meri Škopljanac-Gagić.

Novak je dodao kako njegov odgovor nije bio upućen osobno vijećnici, već je to bio njegov odgovor na njezino postavljeno pitanje.

- Već nekoliko puta pojašnjavao sam na vijeću razlog zašto se Grad nije prijavio na ovaj natječaj. I danas sam ga opet obrazložio vijećnici Škopljanac-Gagić, a ona nije bila zadovoljna. Što da joj kažem nego da je ne mogu zadovoljiti - zaključio je Novak verbalni istup na sjednici Gradskog vijeća.

J. ŽARKO
Foto: Arhiv CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 14:30