StoryEditorOCM
Dalmacijameđunarodni turnir judaša u sjeni akcije pauk službe

Operacija Pauk: ‘Sramota za Kaštela i cijelu Hrvatsku’

Piše PSD.
15. svibnja 2012. - 23:50
Osramotili smo Kaštela, Hrvatsku i same sebe. Nemam riječi kojima bih opisao tu veliku blamažu. Vrhunsku organizaciju, u koju smo uložili maksimalan trud, pri čemu smo i uspjeli, zasjenilo je neobjašnjivo ponašanje, bezobrazluk.

Tim je riječima u kratkim crtama Zoran Blažević, trener Judo kluba “Dalmacijacement”, koji je minulog vikenda bio domaćin 12. memorijalnog turnira “Mario Zebić”, opisao skandal koji se zbio ispred Gradske dvorane u Kaštel Starom, kada su od kaštelanske pauk službe gostima, Talijanima, Slovencima, ali i domaćim posjetiteljima, odvezeni automobili zbog navodnoga nepropisnog parkiranja.

- Otkada postoji ova dvorana ovako što se nije dogodilo. Apsurd cijele priče je taj da podignuti automobili zaista nikome nisu smetali. Cestom oko dvorane mogao je doslovno proći šleper. Željeli smo da ovo što radimo bude na visokoj razini, a onda se ovako nešto dogodi. Kako objasniti onom Talijanu, koji mi je pred očima mahao rukama, da se vrati i iduće godine. Čovjek je poludio. I ima pravo. Za ovako nešto nema opravdanja - ističe Blažević.

Dvorane sa samo dvadesetak parkirališnih mjesta

Navodi kako je na Međunarodnom memorijalu sudjelovalo 25 klubova iz pet država i čak 350 natjecatelja, mlađih kadeta i kadeta. Inače, kada bi se posjetitelji sportskih događanja u Gradskoj dvorani držali pravila parkiranja, ona bi, tvrdi Blažević, vječno bila prazna, jer ima samo dvadesetak označenih parkirališnih mjesta.

Osude na događaj stižu sa svih strana.

- Događaji koji su se za vikend dogodili kod Gradske dvorane u Kaštel Starome sramota su za cijeli grad. Međunarodno natjecanje na kojem su sudjelovali naši gosti iz inozemstva iskoristili su “specijalci” kaštelanske pauk službe kako bi, kao dobrodošlicu našim dragim gostima, odvozili njihove automobile i naplaćivali kazne.

Pauk služba u Kaštelima već duže vrijeme je sramota grada te izumitelj posebne, jedinstvene turističke ponude grada, a to je da kao dobrodošlicu pozvanim gostima odvozimo automobile kako bi se napunio nečiji proračun. Već godinama djelatnici pauk službe iživljavaju se nad građanima Kaštela i gostima. Nažalost, u tome im pomaže Prometna policija.

‘Tim-Kaštela’: Postupali smo po nalogu prometne policije

Ovakav način djelovanja pod hitno treba prestati, jer neki nikako da shvate da je zadatak pauka osigurati red u prometu, a ne naplatu na račun građana grada Kaštela u ovim teškim financijskim trenucima. Za nečiji loš koncesijski i poslovni dogovor, grešku ne bi trebali plaćati nedužni građani Kaštela, a ponajmanje gosti - smatra Berketov savjetnik za sport i mlade Stjepan Maglica, ističući kako su ova događanja prešla svaku mjeru.

Zbog ovog incidenta Maglica je najavio hitan sastanak gradonačelnika Berketa s predstavnicima prometne policije.

- Isto tako, tražim  da se koncesionaru, kojemu je istekla koncesija, novom Odlukom Gradskog vijeća zabrani daljnji rad na području grada - zaključio je Maglica.

Inače, koncesionar pauk službe u Kaštelima je tvrtka “Tim-Kaštela” iz koje su nam kazali kako o spomenutom događaju nisu niti krivi ni nadležni, već su isključivo postupili po nalogu prometne policije, kao što im to nalažu odredbe poslovanja.

JAKOV ŽARKO

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 23:12