StoryEditorOCM
Dalmacijana brdu Vlaška

Lokaliziran požar kod Medene, izgorjelo 10 hektara

Piše PSD.
1. siječnja 2016. - 08:32
Požar pod nadzorom

Vatru smo stavili pod nadzor u 04.17 sati. Zahvaćeno je prema neslužbenim informacijama desetak hektara niskog raslinja, trave i nešto borovine. U gašenju su sudjelovala 44 vatrogasca s 12 vozila, rekao je Civadelić za Radio Dalmaciju.

Uzrok je vjerovatno jedna od raketa ispaljenih za Novu godinu. Što će policija službeno kazati, ne mogu reći, ali s obzirom da je požar krenuo oko same Nove godine, moguće je da je neka od raketa iz brojnih vatrometa izazvala požar, dodao je Civadelić.

Požar na brdu Vlaška iznad Medene kod Trogira, koji je buknuo u noći sa četvrtka na petak, gasi tridesetak vatrogasaca iz Trogira, Segeta, Kaštela, Okruka, Slatine i Marine, pri čemu je isključena struja u naseljima Seget Vranic i Medena, ali vatrena stihija ne prijeti hotelu Medena niti kućama, doznaje se u petak od trogirskih vatrogasaca.

Požar je planuo oko pola sata prije ponoći i prema neslužbenim informacijama uzrok bi mogla biti signalna raketa koja se ispaljena prilikom dočeka Nove godine.

Vatra je zahvatila nisko raslinje i travu i napreduje prema borovoj šumi. Vatrogasci su na terenu i ulažu napore kako bi vatrenu stihiju stavili pod kontrolu, ali požar još nije lokaliziran, izvijestili su vatrogasci oko 4 sata ujutro.

Hrvatski autoklub izvijestio je da je zbog požara zatvorena državna cesta DC58 Boraja-Seget Donji, na predjelu Segetske Drage.

(H)
foto: ilustracija eph
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 17:15