StoryEditorOCM
Dalmacijanovo u novoj godini

Papa i branitelji dobili svoje ulice u Solinu

Piše PSD.
7. siječnja 2015. - 10:17

Solinski gradski vijećnici imenovali su četiri nove ulice na području grada Solina, tri su na predjelu mjesnog odbora Priko vode, a jedna u Svetome Kaju, a nastale su uglavnom dijeljenjem postojećih ulica.

Riječ je o Ulici Ivana Pavla Drugoga koja se od Ulice kralja Zvonimira, točnije od kapelice na mostu prema Gospinu otoku proteže do hotela “President”, a potom ide južno do spoja s Ulicom Marka Marulića i duga je oko 270 metara. Ulica je to kojom se s jedne strane prolazi i pokraj spomenika svetome ocu Ivanu Pavlu Drugom, danas blaženiku, koji je 1998. godine održao nezaboravan susret s mladima na Gospinu otoku, te buduće bazilike s druge strane.

Ulica Alojzija Stepinca počinje od završetka ulice Put mira u pravcu jugozapada u dužini oko 200 metara, dok je Ulica hrvatskih branitelja formirana u dijelu postojeće ulice Marka Marulića kod “Coca-cole” i duga je oko 600 metara.
Četvrta je Ulica Nenada Režića u Svetome Kaju koja je nastala dijeljenjem postojeće ulice Barišići i proteže se put istoka oko 150 metara. Nazvana je u čast Nenada Režića, dragovoljca, branitelja i heroja Domovinskoga rata, pripadnika ATJ “Lučko”, koji je poginuo u Marincima u Slavoniji prilikom pokušaja proboja za Vukovar, a koji je u Svetome Kaju i živio.

Predsjednik Gradskog vijeća Renato Prkić apelirao je pritom na gradske službe da se stanovnicima spomenutih novoformiranih ulica, koji su dužni mijenjati osobne dokumente, nadoknade troškovi njihove izrade.



M. SESARTIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:39