StoryEditorOCM
DalmacijaGROM, PA MUK

Vrgorački kraj strepi od nevremena: "Čim zagrmi, ostanemo bez telefona"

Piše PSD.
3. kolovoza 2014. - 16:16
Obilna kiša praćena jakom grmljavinom pričinila je proteklih dana mnogo problema na vrgoračkom području. Bujice su nosile građevinski materijal po cesti i stvarale odrone, pa je tako prometnica između Velikog Prologa i Dusine, preko zaselka Vukosavi, zatrpana kamenjima i šljunkom.

No, najviše štete pričinila je grmljavina, već nekoliko dana bez telefona i interneta jedan je dio stanovnika Stilja, Kašča, Dugih Njiva i Kljenka, na pojedinim mjestima potpuno su izgorjeli električni vodovi. Mještani već danima zovu tehničku jedinicu HT-a u Splitu radi uklanjanja kvarova, ali bezuspješno.

Jedan tehničar ne stiže

– Više od deset kućanstava u Kašču ostalo je bez telefona i interneta, zovemo ih svaki dan kad će doći i ukloniti kvar, a oni uvijek govore – sutra. I tako, dan za danom prolazi, a mi smo i dalje bez telefona. Sramota! – negoduje Draga Filipović iz Kašča.

Na području grada Vrgorca, koji je po površini najveće mjesto u Splitsko-dalmatinskoj županiji, zaposlen je samo jedan tehničar u HT-u, koji izvrsno obavlja posao, no čovjek jednostavno ne može sve stići.

Nedavno je počela za HT i jedna kooperantska tvrtka održavati mrežu, međutim ona trenutno ima jednog zaposlenog, odnosno prema potrebi dva radnika, koji isto tako ne mogu ukloniti ovoliko kvarova. A čim malo jače zagrmi, dogodi se da nekoliko sela po tjedan dana ostane bez telefona.

Prijeteći stup

– Već tri mjeseca zovem montera iz HT-ove službe za održavanje, da mi promijeni telefonski stup ispred kuće koji stoji na dvije žice. On kaže da trebaju stup iz baze, zatim sam zvao i njihovu službu u Split, a oni su mi obećali da će poslati nalog da se stup promijeni, međutim sve su to bila prazna obećanja. Stup i dalje stoji, prijeti da padne po kući, moja unuka ne smije izaći ispred kuće i igrati se.

- Rekao sam im da ću ja promijeniti taj stup, samo da mi ne napravi štetu ili nekog ozlijedi, no oni su odgovorili da taj stup ne diram jer je to njihovo vlasništvo. Ne znam što više učiniti – ogorčen je mještanin Ante Živković.
MATE PRIMORAC
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 08:47