Nedjelja je u Splitu prošla u 'općeeuropskom duhu', za razliku od prethodnih dana, koji su tematski bili vezani samo uz po jednu državu-članicu EU.
Današnji je dan, međutim, bio ponajviše u znaku europskih - kuhinja, a zanimljivo je da se među inače poslovično domišljatim ugostiteljima u Splitu nitko nije sjetio upriličiti Dan hrvatske kuhinje, i time podsjetiti i na naše novostečeno članstvo!
No, zato nema krize za Grčku u Eurozoni, barem što se splitskog gastronomskog obola tiče; kuharski šampion Željko Neven Bremec u bistrou No stress na Pjaci kreirao je odličan grčki meni sačinjen od mezua od povrća i feta sita, tiropitu gyrosa s lukom i maslinama, galaktobourekuoa (deserta) uz Ouzo (aperitiv) i Metaxu (digestiv).
U restoranu Bruna hotela Park, nadalje, vonj...
Današnji je dan, međutim, bio ponajviše u znaku europskih - kuhinja, a zanimljivo je da se među inače poslovično domišljatim ugostiteljima u Splitu nitko nije sjetio upriličiti Dan hrvatske kuhinje, i time podsjetiti i na naše novostečeno članstvo!
No, zato nema krize za Grčku u Eurozoni, barem što se splitskog gastronomskog obola tiče; kuharski šampion Željko Neven Bremec u bistrou No stress na Pjaci kreirao je odličan grčki meni sačinjen od mezua od povrća i feta sita, tiropitu gyrosa s lukom i maslinama, galaktobourekuoa (deserta) uz Ouzo (aperitiv) i Metaxu (digestiv).
U restoranu Bruna hotela Park, nadalje, vonj...