Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu

SMS komentar

Žužul škarta Bellea. Neka ga sad Hajduk dovede ka veliko pojačanje, pa će nakon tri miseca raskinit ugovor. Dino, Spinut

Kako poslati komentar

Kultura

Objavljeno 09.02.2013. u 13:48

u 67. godini

U Beogradu preminuo glumac Josif Tatić, Jataganac iz serije "Bolji život"

Foto: www.balkanfilm.info
U Beogradu je u petak navečer u 67. godini života preminuo jedan od najomiljenijih srpskih glumaca Josif Tatić.

Tatić je rođen u Novom Sadu 1946. godine u glumačkoj obitelji, studirao je glumu na Akademiji za kazalište, film, radio i televiziju u Beogradu i bio član Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP) od 1968. a igrao je i u drugim beogradskim kazalištima i u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Ostat će upamćen po ulogama Jataganca u "Boljem životu", u "Šovinističkoj farsi" s Predragom Ejdusom, ulozi Toleta Surovog iz kultne serije "Grlom u jagode" Rajka Grlića i Srđana Karanovića, filmovima "Tri karte za Holivud", "Vizantijsko plavo", "Za sada bez dobrog naslova", "Poslednji krug u Monci".


Tijekom karijere igrao je u više od 70 filmova i najmanje još toliko kazališnih predstava, a posljednjih godina igrao je samo u JDP-u, u drami "Hadersfild" izvedenoj više od 150 puta, za koju je dobio brojne nagrade, a po istoimenom komadu snimljen je i film.

Očekivala ga je i uloga u filmskom serijalu "Tesna koža 5", ali nije dočekao početak snimanja. Iza sebe je ostavio suprugu Bebu i kćeri Jelisavetu i Hristinu.

Josif Tatić je umro u snu, a tu je vijest na Twitteru u petak navečer prva objavila glumica Kalina Kovačević.

(Hina)

Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: butters | Komentirano: 10. veljača 2013. 2:28
odličan glumac,ali zaboravili ste napisat da nema skoro boljeg srpskog filma zadnjih 22 godine da on nije u njemu glumio i uvijek odličnu i ulogu
RIP
Komentar od: tomislav kralj | Komentirano: 9. veljača 2013. 20:10
Ikusi
šupljoglavče.
Komentar od: tomislav kralj | Komentirano: 9. veljača 2013. 20:09
Tko je taj?

mora bit netko važan čim kulturna rubrika slobodne šumadije
piše o njemu.
Komentar od: ivemaIi | Komentirano: 9. veljača 2013. 15:47
Kako je odglumija pedera turčina u Tesnoj koži i tija naguzit Pantića. Pa je ovi reka "neda Pantić dupe za preduzeće!" Neka mu je laka crna zemlja.