StoryEditorOCM
Dalmacijagarjak

Europa sufinancira ‘Veslački kamp Vrlika’

Piše PSD.
14. svibnja 2012. - 10:01
Grad Vrlika objavio je natječaj za izvođača radova na izgradnji “Veslačkoga kampa Vrlika” na obali jezera Peruča u Garjaku, koji sufinancira Europska unija iz pretpristupnog fonda IPA. “Veslački kamp Vrlika” dio je projekta “Od jezera do jezera – zeleni turizam” koji su u EU-u zajedno kandidirali Grad Vrlika i Općina Prozor-Rama iz Bosne i Hercegovine. EU je za taj projekt odobrio nepovratnih 700.000 eura, od čega je Vrlika za realizaciju veslačkoga kampa u Garjaku, koji je prva faza projekta, dobila 288.000 eura.

U prvoj fazi, koja će ukupno stajati 343.000 eura, obnovit će se postojeća prometnica u dužini od oko tisuću metara od glavne seoske ceste u Garjaku do jezera, te betonska rampa koja će od kraja ceste voditi u jezeru u dužini od oko 50 metara. Također će se izgraditi sidrišta za silazni i startni ponton koji će od obale biti udaljen od 200 do 300 metara. Na obali će se napraviti i montažni hangar za čamce.

Međunarodni natječaj

− Ovaj dio posla planiramo izvesti za najviše dva mjeseca, a istodobno ćemo pripremiti međunarodni natječaj za nabavu pontona. Cijela prva faza mora biti završena do veljače 2013. godine − kaže Branko Maras, zamjenik vrličkoga gradonačelnika. Uz 288.000 eura iz fondova EU-a, Vrličani su za ovaj projekt dobili 40.000 eura od Hrvatskog veslačkog saveza, koji je partner projekta Vrlike i Prozora-Rame, čiji se veslački reprezentativci pripremaju na Peruči i ramskom jezeru. Razliku od 15.000 eura Grad Vrlika osigurao je u ovogodišnjem proračunu.

− U drugoj fazi čeka nas izgradnja smještajnih kapaciteta. Na obali jezera planiramo izgraditi objekt u kojemu će biti 60 postelja u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, odgovarajući restoran i druge prateće sadržaje. U tijeku je izrada projekta, a kad sve pripremimo, i s tim ćemo na natječaj za financijska sredstva iz fondova EU-a – kaže Maras.

Toni Paštar
Snimio Nikola Vilić/CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 16:17