StoryEditorOCM
Dalmacijaautobusno stajalište preseljava zbog izgradnje

Na mjestu trogirskog kolodvora multimedijalni centar

Piše PSD.
16. siječnja 2011. - 00:26

Nakon gotovo pola stoljeća postojanja, autobusni kolodvor u Trogiru izmjestit će se na sadašnje zemljano gradsko parkiralište pokraj Doma zdravlja, a na postojećoj lokaciji Grad do kraja ove godine predviđa izgradnju multimedijalnog centra, uokolo kojega će biti zelena površina s fontanom po uzoru na izvornu koja je tamo bila do izgradnje kolodvora.

KOLODVOR1

Riječ je, kako tvrdi gradonačelnik Damir Rilje, o projektu koji će se realizirati u dogovoru sa splitskom tvrtkom “Promet”, kojoj je kolodvor dan na upravljanje.

Pregovori oko izmještanja, kaže Rilje, počet će ovih dana. Na gradskom zemljištu pokraj Doma zdravlja, površine oko 4000 metara četvornih, koje će Grad dati “Prometu” na korištenje, ta tvrtka uredit će kolodvor za autobuse zatvorenog tipa s nekoliko perona.

Prema urbanističkom planu uređenja (UPU1), čiji javni uvid će biti krajem ovoga mjeseca, sadržaji na postojećoj lokaciji, gdje se nalazi kolodvor površine 4600 metara četvornih, također gradskog zemljišta, već su određeni. Multimedijalni centar, čija vrijednost se procjenjuje na oko 15 milijuna eura, a koji je, kako veli Rilje, prijeko potreban UNESCO-ovu Trogiru, imat će nekoliko audiovizualnih dvorana s kulturnim te turističko-ugostiteljskim sadržajima, gradskom kavanom i terasom s pogledom na povijesnu jezgru.

G.DRAGAN

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 06:07