StoryEditorOCM
Dalmacijagrad sinj platio sveČanu veČeru bračnim parovima vjenčanimA 1960. godine

'SINJSKI ZLATNI PIR' Zajedno imaju 750 godina bračnog staža

Piše PSD.
22. listopada 2010. - 10:11
Grupa od sedam parova iz Sinja zajednički je proslavila 50 godina braka, a s njima je bila i jedna “polovica”. Njih 15 u braku je provelo ukupno 750 godina.

 - Trebalo nas je biti 10 parova. Ne znam zašto dva para nisu došla. Ali i ovoliko nas je dovoljno da zajednički proslavimo naše bračne jubileje – kazala nam je Jagoda Grgurić, inicijatorica okupljanja.

Na zajedničko slavlje i večeru u restoran “Dubrovnik” došli su: Luca-Luja i Ivan Barać iz Bajagića, Vjera i Ante Ivković iz Brnaza, Milica i Jakov Čačija iz Čačijinog Doca, Lucija i Franko Delonga iz Sinja, Desanka i Stipan-Roko Gugić iz Sinja, Marija i Josip Filipović Grčić iz Sinja, Jagoda i Mato Grgurić iz Sinja i Jerko Penić iz Sinja, bez supruge Marice.

 - Moj Mato i ja naš zlatni pir slavili smo 16. siječnja ove godine. Na televiziji sam vidjela da je gradonačelnik Osijeka organizirao zajedničku proslavu za parove u svom gradu koji su napunili 50 godina braka.

Učinilo mi se zgodno da se nešto slično organizira i u Sinju. Gradonačelnik Glavan podržao je ideju i kazao da će Grad platiti svečanu večeru.

U matičnom uredu sam dobila podatak da su 1960. godine u Sinju vjenčana 34 para. Krenuli smo u potragu preko udruženja umirovljenika i doznali da je 31 par živ. Stupili smo s njima u kontakt i pritom dobili potvrdu 10 parova da će doći na zajedničku proslavu – kazala nam je gospođa Grgurić.

toni paštar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:12