StoryEditorOCM
DalmacijaCatch and release

Drugog dana Big game fishinga ulovljene čak 33 tune

Piše PSD.
18. srpnja 2015. - 00:35
Drugi ribolovni dan petog međunarodnog nadmetanja u ribolovu na velike trofeje "Big game Komiža 2015." rezultirao je itekako bogatim ulovom. Čak 33 tune su ulovljene, doduše i puštene nazad u more, tijekom lova od 9 do 17 sati u komiškom akvatoriju. No samo su dvije i izvučene na palubu i to dva broda, te donesena na kopno na vaganja.

Nažalost ni jedna nije bila validna, ni jedna nije bila teža od dozvoljenih 50 kilograma, pa su posade broda "Petive" sa kapetanom Joškom Čupićem i "Pelagosa" sa kapetanom Tončem Božanićem. Prva je iznosila 47,8 kilograma, a druga 40,2 kilograma.

No zato je dosta bodova zahvaljujući ulovljenim čak šest tuna, po sistemu "catch and release", od kojih su suci njih pet priznali - osvojila posada "Lolite" kapetana Saše Apostolovskog iz Ljubljane. Time su momci zauzeli vodeći poziciju nakon dva ribolovna dana i sa 1628,2 bodova na svom kontu čekaju treći i zadnji dan kada će se odlučivati tko je pobjednik i tko ide u Kostariku dogodine na svjetsko prvenstvo.

Druga pozicija pripala je posadi broda "Team Marko" s kapetanom Robertom Renningerom koji imaju 1225 bodova, dok treće mjesto "drži" posada broda "Nautil" s kapetanom Ivicom Šošom i sa 980 bodova, sve u konkurenciji 50 posada iz deset zemalja.

Subota je zadnji odlučujući ribolovni dan, a uoči tog posljednjeg izlaska na more, sudionici ovog prestižnog nadmetanja zabavili su se uz splitsku grupu Viva koja je nastupila na komiškoj rivi u petak navečer. Nakon izlaska na more, flotu u subotu navečer čeka i svečanost proglašenja pobjednika te zabava uz ritam grupe Colonia.

SANDRA BARČOT
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 16:02