StoryEditorOCM

I najmlađi Sinjani sudjeluju u obilježavanju jubilarne 300. Alke

Piše PSD.
1. srpnja 2015. - 00:43
U velikoj dvorani Alkarskih dvora u utorak navečer otvorena je izložba dječjih radova naslovljena "I mi smo trista". U namjeri da u obilježavanje velikog jubileja 300. obljetnice Sinjske alke uključe što veći broj mladih Viteško alkarsko društvo raspisalo je natječaj za dječje likovne, literarne, glazbene i foto uratke na temu Alke. Odaziv na natječaj bio je iznad svih očekivanja. Na natječaj je dostavljeno preko 350 radova od kojih je oko 200 izloženo, a 11 najuspješnijih je nagrađeno.

Najbolji reljef napravili su učenici OŠ Kamešnica, najbolju maketu polaznici dječjeg vrtića Potočnica iz Glavica, skulpturu alkara u prirodnoj veličini dječji vrtić Maslačak iz Sinja, skulpturu alkara na konju OŠ Ivana Mažuranića, a iz iste škole napravili su najuspješniju milenijsku fotografiju.

Najbolji grupni rad imali su polaznici Juraja Bonačija, literarni Tonći Tadić za pjesmu Alka, likovni Filip Glaurdić za alkara na konju, najbolji grupni rad predškolaca je iz dječjeg vrtića Alkarić iz Brnaza, a najbolji tematski rad odora i oružja djelo je polaznika iz Bilog cvitka. Najbolje fotografije s motivima Alke snimio je Krešimir Tiganj. Izložba će biti otvorena do 4. srpnja.


T. Paštar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 19:00