StoryEditorOCM
DalmacijaAnte Vranković ‘pravdu Istjeruje’ gladujući pred sudom u Starom Gradu

ŠTRAJK GLAĐU U 10 dana izgubio šest kilograma ne mireći se s rješenjem o nasljeđivanju

Piše PSD.
5. studenog 2009. - 22:24
Štrajkom želim skrenuti pažnju javnosti na moj problem i od sestre Diane zatražiti da mi vrati roditeljsku imovinu, koju po Zakonu nije trebala ni naslijediti SEnD kaže Ante Vranković

Ante Vranković ispred zgrade Općinskog suda
Foto: Mirko Crnčević / EPEHA
Nezadovoljan rješenjem sutkinje Jadranke Jeličić o razvrgnuću suvlasničke zajednice nekretnina sa sestrom Dianom Vranković Zoričić iz Zagreba, a što se odnosi na kuću i dvorište u Ivan Dolcu, Ante Vranković (37) iz Sv. Ivana Zeline već deseti dan štrajka glađu ispred Općinskog suda u Starom Gradu.

Rješenje mu je uručeno 13. listopada 2009., nakon više od tri godine sudovanja, iako Ante i dalje smatra da je njegova sestra, inače imućna zagrebačka odvjetnica, zbog nedostojnosti trebala biti sudski izuzeta iz nasljeđivanja roditeljske imovine, a da su sutkinje Jadranka Jeličić i dosadašnja predsjednica Suda Vesna Kuzmičić u tom sporu postupale s neprikrivenom pristranošću.

 - Sestra Diana me svjesno onemogućila u završetku studija, zasnivanju obitelji i dobivanju zaposlenja, a sad me sudski lišava i osnovnih sredstava za život.

Ona sve to čini, iako je trebala biti izuzeta od nasljeđivanja, jer je 1994. odbila pružiti nužnu pomoć pok. ocu Dinku, pa je stoga na operaciju otišao godinu i pol dana kasnije, te nedugo nakon toga preminuo.

Sada očito i mene želi navesti na samoubojstvo, kao što je to učinila pok. majci Anici 1982. godine službenom izjavom kako je se odriče, no ja štrajkom želim skrenuti pažnju javnosti na ovaj problem i od Diane zatražiti da mi vrati roditeljsku imovinu, što je po Zakonu nije trebala ni naslijediti – kaže Vranković, koji je proteklih dana izgubio čak šest kilograma.

Mirno sjedi od 9 do 15 sati

Prosvjed nastavlja dok mu imovina ne bude vraćena, a iskazuje ga mirno sjedeći ispred zgrade Općinskog suda od 9 do 15 sati, o čemu je obavijestio policiju, Ministarstvo pravosuđa i sestru.

Nezadovoljan je i postupanjem sutkinje Jeličić koja, kako iznosi, nije uzela u obzir njegove argumente (37 dokumenata), što se u rujnu 2006. na premjeravanje kuće dovezla u automobilu s odvjetničkim vježbenikom koji je zastupao sestru, a nije dopunila ni zapisnik s njegovim primjedbama.

Dosadašnja predsjednica Suda, Vesna Kuzmičić, mu je pak nakon obraćanja Uredu predsjednika RH Stjepana Mesića dostavila negativno Rješenje o izuzeću sutkinje Jeličić iako ga je on tek namjeravao zatražiti. Stoga, svojim činom želi upozoriti na njihovu pristranost te, kako tvrdi, i na nemogućnost da se običan “mali čovjek” učinkovito suprotstavi nepravednim odlukama sudova.

'Brat keleveće i hoće svu imovinu'

Budući sam 29. listopada od bratove odvjetnice obavještena o zahtjevima da na njega prepišem svu naslijeđenu imovinu naših pokojnih roditelja zatražila sam da se on i ja, u nazočnosti moga supruga i odvjetnika, te osoba koje on odabere, nađemo i dogovorimo o svim po njemu spornim pitanjima. On takav sastanak do danas nije prihvatio, niti zakazao, a odbijao je bilo kakav dogovor u proteklih 10 godina od kada sa mnom ne komunicira. Istodobno o meni iznosi brojne neistine, te me bezrazložno i neštedimice kleveće, kaže Diana Vranković Zoričić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 15:52