StoryEditorOCM

Stanari oko alkarskog trkališta negoduju zbog novih tribina

Piše PSD.
15. svibnja 2008. - 14:43

Stanari zgrada na Alkarskom trkalištu zabrinuti su zbog najave postavljanja novih tribina na trkalištu koje će im, po njihovom mišljenju, otežati prolaz do zgrada.

Nove tribine koje je alkarsko društvo najavilo postaviti već ove godine obzirom na izgled mogle bi biti zapreka stanarima jer su niže od starih i biti će montirane sve do biljega (starta alkarskog trkališta) što do sada nije bio slučaj.

Tajnik Viteškog alkarskog društva Ante Delić kaže kako će za nekoliko dan biti objavljen natječaj za nabavku novih tribina te da će one biti niže po položaju od starih koje su se koristile skoro pola stoljeća.

- To će biti montažne tribine koje će se lako postavljati i skidati jer su od lakih materijala, a neće se moći prolaziti ispod njih kao do sada jer će biti niske. No uvjeren sam da će gradske komunalne službe naći rješenje pa će stanari moći i pješice i automobilima do svojih zgrada. Jedino što će onih dvadesetak dana završnice alkarskih svečanosti biti kao i svake godine malo gužve, ali nadamo se razumijevanju i strpljenju od strane sugrađana koji žive uz alkarsko trkalište, kaže Delić.

U gradskom odjelu za komunalne poslove su rekli kako su upoznati s problemom i već prošle godine su radili neke zahvate kako bi stanari zgrada u kvartu Luka i uz samo trkalište mogli nesmetano do svojih stanova.

Napravljena je jedna privremena prilazna staza, a ove godine ukoliko budu montirane nove tribine raditi će se proširenja i privremeni parking prostori kako bi se u tom dijelu grada život nesmetano odvijao za vrijem alkarskih svečanosti.

Vito Perić / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 06:43