StoryEditorOCM
DalmacijaRAVNATELJ fra Jozo Grbavac NE VOLI KADA SE IZIGRA DOGOVORENO

Preorali dvorište Franjevačke gimnazije

Piše PSD.
21. srpnja 2009. - 15:53

Skupina sinjskih umirovljenika nemalo se iznenadila kada su došli u dvorište Franjevačke klasične gimnazije odigrati uobičajenu poslijepodnevnu partiju balota. Dočekalo ih je preorano dvorište, jasna poruka da na tom dijelu više ne mogu igrati balote.

Kažu kako je vjerojatni razlog ovog iznenadnog oranja to što se ravnatelj Gimnazije ne slaže s njihovom rekreacijom te se žale kako ne znaju gdje će sada “ubijati dosadu u ovim dugim ljetnim poslijepodnevima”.

- Igrali smo ovdje više od 20 godina i nikada nikome nismo smetali. Imali smo dogovor s ravnateljem, pa nas čudi ako je to oranje napravljeno da nas se onemogući u igranju balota - rekao je jedan od 30-ak umirovljenika koji su se redovito, pogotovo nedjeljom, okupljali kod Gimnazije.

- U pravu ste, ja sam osobno naručio preoravanje tog dijela dvorišta kako bih spriječio igranje balota. A sada ću vam reći zašto sam to napravio. Imao sam dogovor s umirovljenicima, i dok su ga poštovali, nitko im nije smetao. Kada smo obnovili pročelje zgrade, postavili nove prozore, zamolio sam ih da se pomaknu malo dalje, jer ima dovoljno prostora u dvorištu. No, nisu me poslušali. Nastavili su igrati na istoj lokaciji. Prilikom bombizavanja, izbijanja i sličnih poteza balote su udarale u zid zgrade i oštećivale ga, a nekoliko puta su oštetili i prozore. Jednom sam ih zatekao kako kose travu te im napomenuo da je to ipak privatno zemljište i da je bio red pitati za dozvolu - priznao nam je ravnatelj Franjevačke klasične gimnazije fra Jozo Grbavac “svoju krivnju”.

On je dodao da igrači balota usput i tijekom igre mokre oko škole, po zidovima i stepenicama, što stvara neugodan miris u okolici, a svakako nije niti higijenski niti pristojno.

tekst i foto: Vito Perić/EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 02:13