StoryEditorOCM
Dalmacijaivan udovičić uvjeren u razvojni zamah grada pod kozjakom

Kaštela: pred nove vijećnike će 23 detaljna plana uređenja

Piše PSD.
12. svibnja 2009. - 00:07
Na jednoj od prvih sjednica novog saziva kaštelanskog Gradskog vijeća vijećnicima na usvajanju naći će se 23 detaljna plana uređenja koji su prošli prethodnu raspravu i trenutačno se pripremaju za javne uvide.

Na taj način stvorit će se uvjeti za legalnu izgradnju objekata, završit će se koridori prometnica, te će se isplanirati sekundarna mreža za vodu i kanalizaciju, potvrdio je kaštelanski gradonačelnik Ivan Udovičić.

Gradonačelnik se osvrnuo i na aktualno rješavanje komunalne infrastrukture dodavšio kako će u proljeće 2010. u rad biti pušten kolektor u sklopu ekoprojekta na koji će se spojiti devet već izgrađenih crpnih stanica i svi postojeći objekti koji su već spojeni na gradsku kanalizaciju.

Na naš upit kada će svi ostali građani Kaštela napokon dobiti kanalizaciju i vodu Udovičić je kazao: - Naručeni su projekti za izgradnju sekundarne mreže, a u sljedećih pet godina sva gradska kućanstva bit će spojena na kanalizacijski sustav, čime će se stvoriti uvjeti za čist Kaštelanski zaljev. Kada je u pitanju izgradnja vodoopskrbne mreže, kazao je kako je u tijeku natječaj za izvođača radova na izgradnji vodovodne mreže za Lukšić, Radun i Kaštel Sućurac, dok je veliki dio Rudina vodovodnom mrežom već riješen.

- Nedavno smo otkupili zemljište za izgradnju posljednje vodospreme za područje Kaštel Gomilice i Kambelovca, a radovi će krenuti već iduće godine. Mogu potvrditi kako će sva kućanstva poviše Kaštelanske magistrale na vodu biti spojena tijekom 2010. godine.

Jakov ŽARKO / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 04:27