StoryEditorOCM
Dalmacijapoplava istjerala liječnike obiteljske medicine iz njihovih ambulantA

Pacijente liječe u uredu načelnika općine Otok

Piše PSD.
10. veljače 2009. - 21:33
Dr. Tea Pavić i dr. Miljenko Jukić prisilno se ‘uselili’ u ured Branka Samardžića, a stomatologinja dr. Ana Jukić će usluge zdravstvene zaštite zuba pružati u Sinju

Paun Paunović / CROPIX
Zbog nemogućnosti rada u svojim dosadašnjim ambulantama u zgradi Zdravstvene stanice, od utorka ujutro liječnici obiteljske medicine dr. Tea Pavić i dr. Miljenko Jukić pacijente primaju u uredu načelnika općine Otok Branka Samardžića. Stomatologinja dr. Ana Jukić svojim pacijentima iz Otoka usluge zdravstvene zaštite zuba pružat će u Sinju. Tako je odlučio dr. Miran Propadalo, ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije.

Nakon obilaska poplavljenih ambulanta u Otoku, dr. Propadalo i načelnik Samardžić složili su se da u njima nije moguće raditi.

 - Budući da će potrajati sanacija ambulanta u zgradi Zdravstvene stanice Otok, koje su poplavile zbog prokišnjavanja krova, zatražio sam od načelnika Samardžića privremeni zamjenski prostor kako građani Otoka ne bi ostali bez usluga svojih liječnika obiteljske medicine. Kako nije imao drugog odgovarajućeg prostora, načelnik je ponudio svoj ured. Tako je od utorka ujutro dosadašnji ured načelnika Otoka postao ambulantom obiteljske medicine u kojoj će liječnici dr. Tea Pavić i dr. Miljenko Jukić raditi u smjenama. Za dr. stomatologije Anu Jukić nismo uspjeli naći privremeno rješenje u Otoku. U Sinju imamo slobodnu stomatološku ambulantu u jednoj smjeni, pa će dr. Jukić privremeno svoje pacijente primati u toj ambulanti – kaže dr. Propadalo, dodajući da će sanacija ambulanta u zgradi Zdravstvene stanice potrajati najmanje mjesec i pol do dva.

Popustila zaštita krovišta

Podsjetimo, prodor vode u ambulante Zdravstvene stanice Otok zbog prokišnjavanja krova dogodio se od subote do ponedjeljka. Zgrada Zdravstvene stanice vlasništvo je Općine koja je odlučila nadograditi kat za potrebe glazbene škole. Graditeljska tvrtka koja izvodi nadogradnju uklonila je sa zgrade kosi krov. Improvizirana zaštita krovišta od obilne kiše očito nije bila dostatna, pa se voda u velikim količinama slila u ambulante.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 00:09