Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu
u tiskanom izdanju

Hrvatska

Objavljeno 11.12.2008. u 14:10

Boljkovac osniva društvo "Josip Broz Tito" u Karlovcu

Grad Karlovac uskoro bi trebao dobiti Društvo Josip Broz Tito, odlučio je Savez udruga antifašista Karlovačke županije na prijedlog Josipa Boljkovca, istaknutog antifašista, nekadašnjeg gradonačelnika Karlovca i prvog ministra unutarnjih poslova u samostalnoj Hrvatskoj.

- Društvo Josip Broz Tito imat će zadatak gajiti uspomenu na Tita i njegova djela. Društvo bi bilo zaduženo za poštivanje tog čovjeka koji je cijeli svoj život radio za narod i radnički pokret. U Društvo treba privući mlade, a nakon toga treba razmišljati tko će biti predsjednik i tajnik. Problem je možda privlačenje mladih ljudi, jer je antifašizam omražen, ali ne u narodu već kod pojedinaca - rekao je predsjednik Saveza udruga antifašista Karlovačke županije Martin Jendrašic.

Iako će ga osnovati karlovački Savez antifašista, jedan od ključnih zadataka Društva Josip Broz Tito biti će privlačenje “mladih snaga” koji su do sad rijetko bili uključeni u rad samog Saveza.

Josip Boljkovac kazao je kako je sramotna činjenica da Karlovac, u kojem djeluje “jedna od najboljih antifašističkih organizacija u Hrvatskoj” još nema Društvo u spomen na nekadašnjeg predsjednika SFRJ upozorivši da je “antifašizam temelj bez kojeg ne bi bilo današnje hrvatske države”.

- Da nije bilo jedinstva hrvatskog i srpskog naroda i Komunističke partije ne bi imali Hrvatsku kakvu danas imamo - rekao je Josip Boljkovac.

Vedran Višnjić / EPEHA


Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: KrvavaMeri | Komentirano: 17. veljača 2009. 13:27
Iskreno se nadam da hrvatsko drustvo polako pocinje da ozdravlja od psihoze koja mu je pojela mozak zadnjih 20 godina, gdje su ustashtvo, fasizam i mrznja ustvari bile prave vrijednosti koje krasi svakog pravog Hrvata.
Komentar od: crnakraljica | Komentirano: 17. prosinac 2008. 1:34
ovaj je skroz ispalio,ma koliko smo bili jedinstveni pokazuje nedavna prošlost,pa veliku srbiju su planirali poodavno,svaki rat je planiran pa tako i naš DOMOVINSKI OBRAMBENI RAT koji nam je nametnut od strane boljkovčeve braće,najmanje 20 god. prije a on bi očuvao lik i (ne)djelo onog krvnika, pa to treba svojski namlatiti- stoka
Komentar od: kakaadu | Komentirano: 11. prosinac 2008. 16:43
Stari manijak neko društvo osniva pobogu
a sjednom ipo nogom on je već u grobu
Komentar od: getewami | Komentirano: 11. prosinac 2008. 14:56
A od doprinosa šta je uplaćiva na osnovu bravarskog zanata ne bi uspi ni prehrani Jovanku, a kamoli svoju trbušinu
Komentar od: getewami | Komentirano: 11. prosinac 2008. 14:53
Treba obranit i očuvat sjećanje na ovog komunističkog autokratora sa 40-godišnjim stažem koje je prove parazitirajući na grbači radnog naroda
Komentar od: GÖTEBORG | Komentirano: 11. prosinac 2008. 14:46
=U=misto drustva ,,josip grozni tito" boljkovac i manolic bi tribali reci dije pepeo Andrije Artukovica?