StoryEditorOCM
Dalmacijatotalni kolaps

Nije usvojen proračun, Vrgorčani idu na treće prijevremene izbore!

Piše M. Primorac
31. ožujka 2016. - 01:41
vrg

Vrgorčani će po treći put u tri godine na prijevremene izbore, jer nije usvojen proračun za 2016.god „težak“ 25.194.000 kuna.

Za izglasavanje proračuna bilo je potrebno „osam ruku“. Proračun i gradonačelnika Rudolfa Grljušića(HDZ) koji ga je predložio podržalo je sedam vijećnika Domoljubne koalicije, dok vladajuća većina koju čine NLM-SDP-HNS nije dala podršku proračunu.

Dvoje vijećnika SDP-a bilo je protiv, kao i jedna vijećnik NLM-a, dok je HNS-ov vijećnik ostao suzdržan, a četvero vijećnika NLM-a nije uopće htjelo glasati o prijedlogu proračuna.

Već danima vladajuća većina preko društvenih mreža najavljivala je ovaj scenariji.  

U biti malo se raspravljalo o kvaliteti proračunu, na sjednici Gradskog vijeća koja je trajala oko pet sati, cijela priča vrtjela se kako „srušiti“ Grljušića. Mladi vrgorački gradonačelnik istaknuo je tijekom obrazlaganja proračuna, kako radi u iznimno teškim uvjetima, gdje su mu „mač i ucjene“ non-stop nad glavom od pojedinaca iz Gradskog vijeća.

- Molim razumijevanje za proračun, radimo uistinu u jako teškim uvjetima, opterećeni brojim problemima, ali trudimo se maksimalno.

Pomaže nam Splitsko-dalmatinska županija imamo otvorena vrata prema novoj Vladi. Ako se ne usvoji proračun, nastupit će totalni kolaps Vrgorca- kazao je Grljušić.

No, to nije naišlo na razumijevanje kod većine vijećnika.

- Proračun je plod samo dobrih zelja. Vi govorite o projektima, a nemate za isplatit plaće- istaknuo je između ostalog Ante Pranić(NLM), predsjednik Gradskog vijeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 01:52