StoryEditorOCM
HrvatskaPARTNERI S FIGOM U DŽEPU

Domoljubna svađaonica

Piše Marina Karlović- Sabolić
21. ožujka 2016. - 00:00
Zagreb, 091115. Restoran Globus Pracenje rezultata izbora za osmi saziv Hrvatskog sabora u stozeru Domoljubne koalicije. Na fotografiji: Tomislav Karamarko se obratio stozeru nakon izborne pobjede Domoljubne koalicije. Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Na državnoj razini, HDZ i HSLS su u koaliciji. I na papiru i u praksi, ove dvije stranke drže većinu na kojoj počiva Vlada Tihomira Oreškovića. Na lokalnoj razini, u Zagrebu, iz HDZ-a stižu najave da će ta stranka smijeniti predsjednika HSLS-a Darinka Kosora s mjesta predsjednika zagrebačke Gradske skupštine.

Najave su u službenim izjavama dužnosnika HDZ-a brzo demantirane, no slika kaosa u vladajućim redovima je ostala: Domoljubna koalicija više djeluje kao raštimani orkestar u kojemu svatko vuče na svoju stranu nego kao uigrana ekipa koja se uspjela kvalitetno pripremiti za preuzimanje vlasti.

Pri čemu Kosorov slučaj nije ni prvi ni jedini. HSP Ante Starčević i HDZ su se razišli oko toga treba li Ministarstvo branitelja biti u sklopu MORH-a ili samostalan resor.

Manj...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 07:33