StoryEditorOCM
Dalmacijaprognoza

Proljetni praznici uglavnom sunčani

Piše Ojdana Koharević
19. ožujka 2016. - 10:10
vrime

Ove subote za sve školarce počinju proljetni praznici, no dani bez škole neće biti baš u obilju sunca, prije bi se moglo reći da će biti svega pomalo - sunca, doduše, najviše, ali i oblaka i kiše.

Što nas čeka iz dana u dan otkriva nam Krunoslav Mikec iz DHMZ-a.

SUBOTA (19. ožujka) - Osvanut će vedra, bez oblačka, za one koji vole izlete ili poljoprivredu dan kao stvoren za vrijeme na otvorenom. Temperature će biti kao prošlih dana, do 10 ili 15 ujutro, a danju bi se mogle popeti i do 20 stupnjeva.

NEDJELJA (20. ožujka) - Početak dana bit će i početak proljeća jer kalendarsko proljeće stiže točno u 5 sati i 30 minuta. Veći dio dana bit će u znaku sunca, s ugodnim temperaturama, no do kraja dana bit će sve više oblaka koji će zapravo najaviti nestabilan tjedan.

PONEDJELJAK (21. ožujka) - Sa zapada pristiže sve više oblaka, a mjestimice bi moglo biti i kiše. Nije riječ o nekim velikim količinama, no dovoljno da nas natjera da kišobrane stalno imamo pri ruci. Temperature slične, a more po južini.

UTORAK (22. ožujka) - Opstane li ovakva prognoza do tada, utorak bi trebao biti manje kišan nego ponedjeljak, a temperature i dalje vrlo visoke, čak do 17 stupnjeva.

Ništa od jakog zahladnjenja?

SRIJEDA (23. ožujka) - Dolazimo do dana koji su neki najavljivali kao dan velikog meteorološkog preokreta. Kiša će ponegdje biti obilnija uz izraženije pljuskove praćene grmljavinom. Prestanak oborine izgledan je do kraja srijede, na krajnjem jugu u prvome dijelu četvrtka. Tijekom srijede jugo će okrenuti na buru, prolazno jaku i olujnu, a s burom će se sniziti temperatura, pa će u sjevernoj Dalmaciji već u srijedu biti malo hladnije.

ČETVRTAK (24. ožujka) - Nakon srijede zahladnjenje se predviđa tijekom četvrtka, no samo po koji stupanj. Na svim meteorološkim kartama za četvrtak se "crta" sunce. Iako malo niže, temperature još uvijek ugodne, rekli bismo pravo proljetno vrijeme, a sunce bi nas moglo grijati oko 15 stupnjeva Celzijevih.

PETAK (25. ožujka) - Još jedan ugodan, suh i topao dan, za one koji će uštipnuti koji slobodan dan kao stvoren za izlazak na sunce, a ovakva će se prognoza svidjeti onima koji idu na procesiju na Veliki petak.

SUBOTA (26. ožujka) - Subota će nam "ukrasti" malo sunca i donijeti oblake, a - kako se sada čini - kiše ne bi trebalo biti.

NEDJELJA (27. ožujka) - Uskrs će biti nešto ljepši dan s više sunca, a temperature ugodne, pa bi nakon obilnog doručka i ručka vrijedilo prošetati.

Na kraju treba reći da je i ova kao i sve prognoze koje se rade za više dana podložna promjenama pa svakodnevno treba pratiti medije kako bi se znalo što nas točno čeka.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 00:33