StoryEditorOCM
Dalmacijabudite na oprezu

Za vikend nam dolazi kiša i olujno jugo

Piše Ojdana Koharević
12. veljače 2016. - 11:14
vrijeme_makarska3-040216

Kako smo i predvidjeli jučer, s ciklonom je u naše krajeve stigla kiša, ali u višem gorju bilo je i snijega. To je dovelo i do znatnog zahlađenja pogotovo u Zagori, tako je na sinjskom području minimalna temperatura jutros iznosila -3°C.

Što nas čeka danas i za vikend pitamo Radu Popadića iz Crometea?

-Tijekom dana ne očekujemo veće količine kiše, a za navečer treba upozoriti na olujne udare juga Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -3 do 0 stupnjeva, uz obalu i na otocima i do 15 stupnjeva. - kaže Popadić.

Subota će proći u izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja no taj dan stiže nova ciklona Barbara. Novo jače naoblačenje s kišom bit će u večernjim satima. Već u noći jugo će okrenuti na lebić koji će do jutra ponegdje u Dalmaciji biti jak s vrlo jakim do olujnim udarima. Danju će lebić posvuda okretati na umjeren pulenat i postupno slabiti. Navečer novo jačanje juga. Sunce i oblaci smjenjivat će se i u nedjekju, a više kiše bit će u drugom dijelu dana.

I što na sve reći? Ako ste ljubitelj južine tada uživajte u ovakvom vremenu, a ako radije volite anticiklonu čini nam se da ćete se načekati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 18:25