StoryEditorOCM
Dalmacijanovo priznanje

Sinjskoj alci nagrada 'Jednostavno najbolji'

Piše PSD.
26. studenog 2015. - 00:20
Sinjska alka je po odluci Udruge hrvatskih putničkih agencija i turističkog časopisa "Way to Croatia" dobila tradicionalnu godišnju nagradu "Simply the Best"(Jednostavno najbolji) u kategoriji manifestacija i događanja kroz njegovanje lokalnih običaja i tradicije.

U godini kada sinjska viteška igra obilježava svoju 300. obljetnicu ovu prestižnu nagradu Sinjska alka je dobila za kreativan razvoj turističkog proizvoda te oblikovanje i unapređenje sadržaja turističke ponude Hrvatske.

Nagrada alkarima "Jednostavno najbolji" uručena je u Trakošćanu na 17. poslovno turističkoj burzi. U ime Viteškog alkarskog društva nagradu je primio alkar Hrvoje Filipović Grčić, član Upravnog odbora sinjske viteške udruge.

Završetkom izgradnje Alkarskih dvora, otvaranjem fascinantnog Muzeja Sinjske alke i vrhunskom organizacijom jubilarne 300. Sinjske alke, te nizom manifestacija koje su pratile pripremu tih glavnih događaja, Viteško alkarsko društvo plijenilo je pažnju hrvatske, ali i svijetske javnosti u oblasti kulture i turizma.

Odluka udruge hrvatskih putničkih agencija i časopisa Way the Croatia o dodjeli priznanja samo je još jedan u niski bisera s kojima se Alka s razlogom kiti.


TONI PAŠTAR
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 04:23