StoryEditorOCM
DalmacijaNikad mirnije

Čudo u Sinju: sjednica Gradskog vijeća bez prekida završena u 20 minuta

Piše PSD.
24. rujna 2015. - 16:29
U Sinju se poslije više od šest godina dogodilo čudo. Sjednica Gradskog vijeća završila je za nevjerojatnih 20 minuta s tim da se nije dogodio nikakav prekid niti odgađanje već su vijećnici uredno odradili jedinu točku dnevnog reda. Donijeli su odluku i to jednoglasno o davanju suglasnosti za ulazak grada Sinja u sustav urbane aglomeracije Splita.

Ako se zna da su u posljednjih šest godina, otkako je u Sinju na vlasti NL dr. Jadrijevića u formalnoj ili neformalnoj koaliciji sa SDP-om i HNS-om, sjednice Gradskog vijeća znale trajati po sedam, osam, deset i više sati, da su poslije maratonskog trajanje u ranim jutarnjim satima prekidane da bi bile ponovno nastavljane, onda sjednica koja je uredno odrađena za dvadesetak minuta doista predstavlja pravo čudo.

Jer ne radi se o drugom sazivu Gradskog vijeća već o istim vijećnicima koji su akteri spomenutih sjednica maratonskog trajanja. Jedina je razlika što je nedavno došlo do promjene na čelnoj poziciji Gradskog vijeća za čiju je predsjednicu izabrana profesorica Ivana Šabić (NL dr. Jadrijevića).

Upitali smo predsjednicu hoće li i ubuduće sjednice trajati kratko, hoće li se pridržavati Poslovnika o radu Gradskog vijeća ili će, poput njenih predhodnika, dopuštati rasprave suprotno odredbama Poslovnika što su pojedini vijećnici ponekad s razlogom koristili, a najčešće zloupotrebljavali.

- Brojni vijećnici među kojima sam se nalazila i ja bili su vrlo nezadovoljni nepotrebnom dužinom trajanja sjednica. Sada kada sam došla u priliku utjecati da se ne razbacujemo s vremenom to ću i učiniti. Nikoga neću sputavati, ali ću ustrajati da se svaki vijećnik pridržava Poslovnika o radu Gradskog vijeća. I svi će mi vijećnici, neovisno kojoj političkoj skupini pripadaju, biti jednaki, prema svima ću imati ista mjerila. Iskreno se nadam da ćemo svi spoznati da bi takav rad trebao rezultirati zajedničkom koristi. U najkraćem, mogu obećati da će ubuduće sjednice Gradskog vijeća trajati kraće. I još nešto. Neće biti dnevnog reda s 25 do 30 točaka i zasjedanja svakih dva, tri mjeseca. Na dnevnom redu bit će manje točaka, a sjednice će se održavati češće nego do sada, kaže predsjednica Ivana Šabić.

Toni Paštar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 14:34