StoryEditorOCM
DalmacijaBUJA ŽIVOT UZ CETINU

U Lipotića i Galića petnaestero djece

Piše PSD.
31. kolovoza 2015. - 20:55

Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić u nedjelju je u župnoj crkvi sv. Mihovila u Trilju podijelio sakrament krštenja Ivani Lipotić i Petru Galiću, najnovijim prinovama u svojim brojnim obiteljima. Ivana je deveto dijete u svojih roditelja Miroslava i Damire, dok je mali Petar šesto dijete oca Ante i majke Ivane.

Krštenje je obavljeno u prepunoj crkvi tijekom svečane župne svete mise koju je, uz asistenciju župnika i dekana Cetinskog dekanata don Stipe Ljubasa i drugih svećenika, predvodio nadbiskup Barišić.

U prigodnom obraćanju, nadbiskup Barišić naglasio je vrijednost darovanja života, iznad svega ako se živi s Kristom i u Kristu. Dodao je kako ima mjesta koja imaju manje djece nego ove dvije triljske obitelji, pa čak manje nego obitelj Lipotić ili obitelj Galić. Broj djece u ovim dvjema obiteljima veći je nego u pojedinim školama.

Mons. Barišić uručio je roditeljima krštenika prigodne darove. Dožupan splitsko-dalmatinski Luka Brčić i gradonačelnik Trilja Ivan Šipić također su uručili prigodne darove obiteljima krštene djece i uz čestitke zaželjeli da se u njihovim domovima i ubuduće čuje plač novorođenčadi.

T. PAŠTAR

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 07:32