StoryEditorOCM

Norveške investitore na Hvaru godinama zavlače, pisali i predsjednici Kolindi

Piše PSD.
20. kolovoza 2015. - 21:25
Više od 250 milijuna eura vrijedan projekt izgradnje luksuznog turističkog resorta u Sućurju na Hvaru, iza kojega stoji norveški investitor Prime Property Kroatia (PPK), naišao je prije 20-ak dana na nove prepreke.

Zbog sumnji na kazneno djelo, javlja Jutarnji list, u slučaj se sada uključilo i Državno odvjetništvo, a zbog opsega i vrijednosti najveće norveške investicije norveški diplomati su od predsjednice Kolinde Grabar Kitarović zatražili pomoć te je navodno obaviješteno i hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova.

Norvežani su već od 2007. godine poslovno prisutni na Hvaru, gdje su kupovali velike parcele zemljišta kako bi pokrenuli projekt koji se službeno zove “Zaljev sv. Juraja”, no stalno su nailazili na probleme zbog ishođenja dozvola, a imali su dubioza s kupovinom određenih parcela.

Nedavno su, pak, konačno usvojene izmjene i dopune Plana prostornoga uređenja Općine Sućuraj pa bi projekt, koji u Sućuraj namjerava dovesti svjetske brendove poput Nikki Beacha, mogao i ugledati svjetlo dana.

Međutim, sada se dogodio novi obrat...

Ostatak članka pročitajte na LINK
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 05:29