StoryEditorOCM
DalmacijaDan grada Sinja

Anti Boki nagrada za životno djelo Grada Sinja

Piše PSD.
13. kolovoza 2015. - 00:37
Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Sinjani su u srijedu navečer obilježili Dan grada kojega slave u povodu blagdana svoje nebeske zaštitnice Gospe Sinjske. U ljetnom vrtu hotela Alkar osim gradskih vijećnika i izvršne vlasti okupili su se predstavnici kulturnog, javnog i sveukupnog života Sinja...

Među njima su bili dožupan Luka Brčić, čelnici susjednih gradova i općina, općine Prozor Rama, Vesna Kusin, zamjenica gradonačelnika grada Zagreba, sinjski gvardijan fra Petar Klapež i župnik fra Ante Bilokapić, predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata, političkih stranaka, mjesnih odbora i drugi. Posebni gost bio je slavodobitnik jubilarne 300. sinjske alke Frano Ivković i njegov alkarski momak Mario Blajić.

U prigodnom obraćanju predsjednica Gradskog vijeća Ivana Šabić pozvala je na zajedništvo na razvojnim projektima kako bi Sinj postao mjestom ugodnog življenja. Čestitke slavljenicima uputili su Ivan Šipić, gradonačelnik Trilja u ime svih nazočnih načelnika i gradonačelnika, Vesna Kusin u ime gradova prijatelja Sinja, Luka Brčić i fra Petar Klapež.

O rezultatima kroz proteklih godinu dana i planovima za ubuduće prigodno je govorila Kristina Križanac, obnašateljica dužnosti gradonačelnice koja je biranim riječima govorila o nedavno prerano preminulom gradonačelniku Sinja Ivici Glavanu kojemu su sudionici svečanosti odali posebnu počast.

Križanac je najavila skoro osnivanje sinjskog razvojnog centra nazvanog "Sinj u sridu". Također je najavila da će do kraja 2016. godine biti završena projektna dokumentacija vodoopskrbe i odvodnje za aglomeraciju Sinj predračunske vrijednosti 28 milijuna eura koji iznos će se najvećim dijelom osigurati iz EU fondova.

Na skupštini su uručene nagrade grada za 2015. godinu. Kolektivne nagrade dobili su Franjevački samostan i svetište Gospe Sinjske u povodu 300. obljetnice svetišta i čudesne obrane Sinja te Viteško alkarso društvo Sinj u povodu jubilarne 300. Alke. Osobne nagrade dobili su Ante Omrčen, dugogodišnji ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa i Joško Kontić, urednik HIT radija i portala Ferata za očuvanje jezične baštine kroz emisiju "Sinjanje".

I, na kraju, nagradu za životno djelo dobio je Ante Boko, za predani dugogodišnji rad u Viteškom alkarskom društvu, od izdavanja alkarskih zlatnika i srebrnjaka u povodu 270. sinjske alke do danas. Nagrade su im uručile Ivana Šabić i Kristina Križanac.


Toni Paštar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 07:54