StoryEditorOCM

Župan primio predstavnike VAD-a i Kumpanije

Piše PSD.
3. kolovoza 2015. - 16:41
Povodom 300. sinjske alke župan Zlatko Ževrnja upriličio je tradicionalno primanje za predstavnike Viteškog alkarskog društva.

- Pokazali ste kako se zajedništvom može ostvariti jedan veliki projekt kao što su Alkarski dvori, posebice Muzej Alke - kazao je župan Ževrnja.

Predsjednik VAD-a dr. Stipe Jukić kazao je kako je ovo prilika pozvati župana i njegove suradnike na jubilarnu Alku. Naglasio je kako su svi planirani projekti dovršeni čemu je Županija svojom financijskom podrškom umnogome pomogla.
Vršiteljica dužnosti gradonačelnice Grada Sinja Kristina Križanac kazala je kako je Alka zajednička priča Sinja i Županije, te je zahvalila županu na podršci koju pruža.

Predsjednik VAD-a Jukić uručio je županu "Leksikon Sinjske alke", koji je bio jedan od zacrtanih projekata povodom velikoga jubileja. Primanju su nazočili Dinko Bošnjak, zamjenik predsjednika VAD-a, Ante Vučić, alkarski vojvoda, Ivan Nasić, tajnik VAD-a, i Ivo Vukasović, arambaša.

Na svom mimohodu prema Kninu na obilježavanje 20. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja, članovi Viteškog udruženja "Kumpanjija" iz Blata na Korčuli primljeni su u prostorijama Županije splitsko-dalmatinske. Dočekao ih je župan Zlatko Ževrnja, koji im je čestitao na ovom činu obilježavanja datuma značajnog za našu povijest, ali i na vrijednom očuvanju tradicije od zaborava. Gosti s Korčule susreli su se i sa članovima Viteškog alkarskog društva Sinj.
Predsjednik udruženja Tomislav Bačić naglasio je kako će činom Udruženje obilježiti 20. obljetnicu vojno-redarstvene akcije Oluja i odati počast Domovini.

Svoj trodnevni mimohod Kumpanjoli su započeli u Blatu, a zatim slijede etape Split - Klis - Sinj, potom Sinj - Kijevo, te naposljetku Kijevo – Knin.

Na sam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u svečanoj povorci ući će u Knin, gdje će biti dijelom službenog programa proslave.

D.R., FOTO: CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 19:51