StoryEditorOCM
DalmacijaKAŠTELA

Rješenje za kaštelanske ljubimce: psima plaža uz ušće potoka Resnik

Piše PSD.
19. srpnja 2015. - 20:31

Nakon što su prije tjedan dana organizirali prosvjed na kaštelanskoj plaži Dračić zbog zabrane kupanja svojih pasa, o čemu je izvještavala i "Slobodna", vlasnici kućnih ljubimaca, njih oko stotinu, napokon mogu odahnuti. Naime, Grad Kaštela od subote ima službenu plažu za pse, i to na području uz ušće potoka Resnik. Točnije, na plaži koja je smještena između hotelskog naselja Resnik i Starog Resnika - potvrdio nam je šef kaštelanskog "Vlastitog pogona" Ivan Čagalj.

- Nakon savjetovanja i dogovora s mjesnim odborima, odlučili smo da službena plaža za kupanje pasa bude u Kaštel Štafiliću. Radi se o plaži koja je prostrana i vjerujem da će vlasnici kućnih ljubimaca biti zadovoljni. Plaža je građanima i njihovim ljubimcima na raspolaganju već od ovoga vikenda, a kako bi lakše stigli do nje, "Vlastiti pogon" izgradio je i šetnicu koja počinje od plaže ispod hotela Resnik. Na taj smo način olakšali vlasnicima pasa kako bi i pješice mogli doći do svoje plaže, a oni koji ljubimce dovode automobilima trebali bi se parkirati uz Tuđmanovu cestu između Resnika i Zračne luke Split i prošetati nekih pedesetak metara do plaže - kazao je Čagalj, napominjući da će Grad urediti pristupni put do plaže koji je na nekim mjestima obrastao u travu.

Isto tako, najavio je da će se pronaći i sponzori koji bi popratnim sadržajima opremili plažu kako bi psima bilo što ugodnije.

Na upit namjerava li Grad osigurati još jedno kupalište za pse na području Kaštela, s obzirom na više od 15 kilometara dugu obalu, Čagalj odgovara:

- Za ovu sezonu bit će na raspolaganju samo jedna plaža. Već za iduću, u dogovoru s mjesnim odborima, namjeravamo odrediti još jednu plažu kako bi građani Sućurca, Gomilice i Kambelovca imali bliže mjesto za kupanje ljubimaca - kazao je Čagalj, najavljujući da se razmatra i dodjela lokacije za istrčavanje pasa.

- O tom pitanju još smo u pregovorima, no vjerujem da će se i to uskoro riješiti - zaključio je Čagalj.

JAKOV ŽARKO


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 14:11