StoryEditorOCM
DalmacijaDAN ŽALOSTI

Cijeli Sinj tuguje za svojim Ićom

Piše PSD.
17. srpnja 2015. - 16:34
Sinj tuguje. Prerana smrt gradonačelnika Ivice Glavana od srijede je jedina tema među Sinjanima i Cetinjanima, kako u alkarskom gradu tako i cijelom cetinskom kraju. Ističu se dobrota Glavana kao čovjeka iz kojega je izviralo more ljubavi za sve ljude, a iznad svega nemjerljiva ljubav prema Sinju, obitelji i prijateljima. Posebno se ističe njegova privrženost obitelji, supruzi Marini i njegovim trojkama, Lari, Lani i Ivanu Pavlu.

Na adrese supruge i djece Ivice Glavana, njegove majke, braće i šire obitelji te na adresu grada Sinja sa svih strana pristižu izrazi sućuti za nenadoknadivi gubitak. Žal za preranim odlaskom gradonačelnika Iće, kako su ga svi zvali, stiže od pojedinaca, institucija, sportskih, braniteljskih i drugih udruga.

Zbog smrti gradonačelnika Ivice Glavana u Sinju su otkazani svi ranije sazvani skupovi uključujući i tematsku sjednicu Gradskog vijeća. Iz grada Sinja najavili su da će se komemoracija održati ovoga petka u 11 sati. Kako se procjenjuje da će na komemoraciju doći velik broj Glavanovih prijatelja i štovatelja, odlučeno je da se održi u dvorani Gradskog kina.

Pogreb će se obaviti također ovoga petka, na groblju sv. Roka u Udovičićima, u 18 sati. Odlukom zamjenice gradonačelnika Kristine Križanac dan komemoracije i pogreba u Sinju je proglašen danom žalosti. Zastave RH i grada Sinja bit će istaknute na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave kao i na svim zgradama i poslovnim prostorima u kojima se obavlja djelatnost.

Dan žalosti podrazumijeva neodržavanje događaja zabavnog karaktera bilo koje vrste.

T.Paštar


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 21:05