StoryEditorOCM
DalmacijaBLAGDAN SV. PETRA I PAVLA

Vrgorac: zbog političke krize nema prigodnih nagrada

Piše PSD.
29. lipnja 2015. - 12:04
Prvi put nakon osamostaljenja Hrvatske, grad Vrgorac na blagdan sv. Petra i Pavla, zaštitnika mjesta, koji se ujedno obilježava kao Dan grada, neće dodijeliti prigodne nagrade i priznanja najzaslužnijim građanima i kolektivima u prošloj godini, zato što u Tinovu gradu traje politička kriza od rujna prošle godine.

Budući da gradom upravlja povjerenica Vlade RH, jer grad nema gradonačelnika, kao ni izabrano Gradsko vijeće, izostalo je službeno obilježavanja Dana grada kao prošlih godina.

No, agilni i vrijedni Vrgorčani ipak nisu dopustili da sve nekako nestane i utihne. Šušura i događanja ima, tako je ovih dana frizer Miljenko Pervan organizirao dvodnevni frizerski događaj koji je počeo seminarom, a završio revijom frizura na Trgu branitelja.

Revija je ove godine bila posebna zato što su prezentaciju uveličala djeca s posebnim potrebama udruge “Osmijeh“ i članovi Down centra iz Pule. Sve modele dodatno su uljepšale kreacije modne kuće “Krie design“ iz Zagreba, a sav prihod od prodaje ulaznica, kao i donacije, namijenjeni su djeci s posebnim potrebama iz udruge “Osmijeh“.

Pobjedom Podprologa u infarktnoj završnici protiv Stilja, pogotkom Alena Govorka za 3:2, u zadnjim sekundama završio je i turnir mjesnih odbora Vrgoračke krajine u malom nogometu. U susretu za treće mjesto Banja je slavila 5:1 protiv Umčana.

No, posebno je svečano bilo prilikom obilježavanja 24. obljetnice osnutka ZNG-a u Vrgorcu, u organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod rudnika na Paklini kod Centralnog križa na gradskom groblju i na Trgu hrvatskih branitelja. Nakon polaganja cvijeća služena je misa zadušnica za sve poginule u crkvi NBDM-a.
M. Primorac

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:14