StoryEditorOCM
Dalmacijanije u šoldima sve

Povratnik Rudolf Grljušić: Sebi ću smanjit plaću 40 posto, zamjenik i savjetnici bit će volonteri

Piše PSD.
24. svibnja 2015. - 21:28

Priča o 28-godišnjem dip.ing. Rudolfu Grljušiću, koju je prije nekoliko tjedana objavila “Slobodna“, prenijeli su svi mediji u Hrvatskoj, također i dio elektroničkih medija u BiH. Naime, ovaj mladić mnoge je zaintrigirao kad je odlučio sigurnu egzistenciju i plaću od 38.000 kuna zamijeniti neizvjesnom kandidaturom u ime stranke HDZ-a za gradonačelnika Vrgorca na prijevremenim lokalnim izborima koji bi se po nekim informacijama mogli održati 5. srpnja.

Rudolf smatra da njegov grad može i mora bolje, za to se vrijedi boriti. Nakon što je priča o ovom mladom inženjeru izišla u javnost, osvanuli su brojni komentari po društvenim mrežama i forumima kao “što ti je to trebalo“, “di si se vratio“, pa do onih “bravo“, “samo naprijed“.

Prilaze mu i brojni sugrađani te hvale ovaj neobični i hrabri potez, dok u vrhu HDZ-a s velikim simpatijama gledaju prema toj odluci, zbog čega je i cijelo stranačko vodstvo, na čelu s predsjednikom Tomislavom Karamarkom i glavnim tajnikom Milijanom Brkićem, došlo u Vrgorac dati mu podršku.

Desnica mu vjeruje

Ovih dana očito netipični vrgorački mladi političar dobio je još jednu podršku koja bi mu mogla puno značiti da stigne i do gradonačelničke fotelje. Naime, vrgoračka desnica ujedinila se, kako neslužbeno doznajemo, i odlučila da Grljušić bude jedini kandidat ispred tog političkog saveza na predstojećim izborima.

Kako naši izvori otkrivaju, na predstojeće izbore ipak će s jednom listom izaći desna koalicija koju će činiti HDZ-HSP AS-HSS-HSLS. Dugo u noć trajali su u Dusini, razgovori između predstavnika HDZ-a, s jedne strane, te HSP AS i HSS-a, s druge strane i na koncu su riješeni svi nesporazumi.

Sada se samo čeka dolazak glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića u Tinov grad, kako bi se i službeno stavio potpis na koalicijski sporazum.

Rudolf Grljušić je ponovno svojim istupom “šokirao“ javnost i ono što je dosad bilo nezamislivo za vrgoračke prilike, ipak bi se moglo dogoditi, a riječ je o primanjima gradskih čelnika i savjetnika.

- Moja plaća bit će znatno manja nego moga prethodnika. Uistinu, ne znam koliku je točno plaću imao bivši gradonačelnik, no prema pisanju medija moglo se pročitati oko 12.400 kuna neto. Moja plaća sigurno će biti manja za 35-40 posto. Dok će moj zamjenik ing. Zdravko Primorac volonterski obnašati svoju dužnost. Radit ćemo maksimalno na racionalizaciji troškova, jer brojni naši sugrađani nemaju otkuda djeci ujutro dati pet ili 10 kuna za marendu i zbog toga trebamo misliti na sve, kaže Rudolf.

To nije sve. Povući će još brojne radikalne poteze.

Slušat će i poduzetnike

- Planiram reorganizirati gradsku upravu i poduzeća, kako bi bili što brži i učinkovitiji servis građana. Isto tako namjeravam okupiti vrgoračke poduzetnike u savjetodavno tijelo kako bi mi pomogli u realizaciji gospodarskih projekata, poput poduzetničke zone Ravča. I na drugim područjima, posebno poljoprivrede, namjeravam koristiti savjete najpriznatijih i najboljih vrgoračkih poljoprivrednika. Sva savjetnička mjesta bit će na volonterskoj osnovi s ciljem izgradnje prosperitetnog Vrgorca - istaknuo je dip.ing. Rudolf Grljušić.

Piše i snimio Mate Primorac

Savjetnik i naj-vojnik Davor Jović

Već sada mogu najaviti kako ću, postanem li vrgorački gradonačelnik, zamoliti gospodina Davora Jovića, najboljeg hrvatskog vojnika i jednog od junaka Domovinskog rata, da uđe u moj savjetnički tim, kako bi pomogao iznaći rješenja za probleme branitelja, kaže Rudolf Grljušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 03:11