StoryEditorOCM

Markulin: Dr. Jadrijeviću, vi upravljate, pa preuzmite odgovornost

Piše PSD.
25. ožujka 2015. - 11:22
Gradsko vijeće Sinja nije uspjelo izabrati predsjednika. Odbor za izbor i imenovanje nije prihvatio prijedlog vladajuće NL dr. Jadrijevića da se za nasljednika Hrvoja Markulina (HDZ), koji je 18. veljače podnio ostavku, izabere vijećnica Ivana Šabić s njihove liste. Vijećnik Stipe Perić u ime kluba HDZ-HSLS i Miro Bulj u ime kluba NL kojoj je na čelu kazali su da oni nemaju prijedloge.

Suradnja, a ne koalicija

Stipe Jadrijević Cvrlje
u ime kluba SDP-HNS također je kazao da oni nemaju kandidata, dodajući da njegovo ime očekuju od parlamentarne većine. Na to je dr. Stipislav Jadrijević, predsjednik vladajuće NL, kazao da njihova lista ni s kim nije u formalnoj koaliciji, dodajući da, unatoč pokušajima, nisu uspjeli osigurati većinu koja bi podržala dogovorenog kandidata za predsjednika.

Iz oporbenog HDZ-a i NL Mira Bulja ustvrdili su da postoji većina koju čini NL dr. Jadrijevića, koalicija SDP-HNS i nezavisni vijećnik Žarko Delić argumentirajući tu tvrdnju činjenicom da je upravo tih 11 vijećnika glasovalo za gradski proračun za prošlu i ovu godinu.

- Nikakve koalicije između nas nema. Postojala je samo suradnja u interesu Grada - uzvratila je Nataša Poparić (SDP).

Bivši predjednik Markulin, koji nije sudjelovao na zasjedanju u ponedjeljak, pozvao je dr. Stipislava Jadrijevića da on stane na čelo Gradskog vijeća.

- Već šest godina upravljate ovim gradom. Kao vijećnik i predsjednik vladajuće NL preuzmite odgovornost - kazao je u utorak Markulin.

U svakom slučaju Sinjani nastavljaju s Gradskim vijećem bez predsjednika, samo s potpredsjednikom Milanom Smoljom (NL dr. Jadrijevića) jer je već prije ostavku podnijela druga potpredsjednica Sandra Kovač Levantin (NL Mira Bulja).

Kada se tomu doda da od 28. siječnja prošle godine s čelnog mjesta Grada zbog liječenja uglavnom izbiva izabrani gradonačelnik Ivica Glavan, kojega formalno nadomještaju zamjenici, ali s ograničenim kapacitetom u odlučivanju, malo je reći da stanje u Sinju nije dobro.
TONI PAŠTAR

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 02:41