StoryEditorOCM

Karamarko na Hvaru: SDP se ne može ničim pohvaliti

Piše PSD.
4. ožujka 2015. - 19:48
"Iako su lokalni izbori uvijek prije svega odraz specifičnih odnosa među ljudima u određenoj sredini, vjerujem da će rezultat predstojećih lokalnih izbora biti indikativan i za dolazeće parlamentarne. Vjerujem da ćemo uzet dobar dio u ovih 17 mjesta gdje se održavaju izbori, iako smo do sada imali svog gradonačelnika samo u gradu Korčuli", kazao je Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, u Hvaru, gdje se u srijedu družio s građanima, ali je prije svega došao iskazati svoju podršku HDZ-ovoj listi za lokalno gradsko vijeće te kandidaturi Jurice Miličića za gradonačelnika Hvara.

Tako je između Raba, gdje je gostovao na stranačkom skupu u utorak, i poslijepodnevnog predizbornog okupljanja u Omišu, odakle je još iste večeri produžio za Dubrovnik, dobro raspoloženi Karamarko sa suradnicima obišao naš najduži otok.

"Nadamo se dobrim rezultatima na predstojećim izborima jer se SDP ne može ničim pohvaliti, ljudi sve lošije žive, pa i SDP-ovi birači. Gospodarstvo nam nazaduje", konstatirao je Karamarko, koji je obišao katedralu, gdje ga je nakratko primio hvarski biskup Slobodan Štambuk.

Popričao je i s prodavačicama na peškariji. U razgovoru s građanima i lokalnim novinarima istaknuo je kako odljev mladih postaje i sigurnosni problem. "Samo u zadnje tri godine iz Hrvatske je otišlo više od 100.000 ljudi", kazao je Karamarko.

I dok su se klinci koje je nesvakidašnja povorka prekinula u igri pitali, "je li to onaj s televizije", kibici s hvarske rive nisu propustili primijetiti da je šef najveće oporbene stranke sa suradnicima i domaćinima popio piće u istom kafiću u kojem je nedavno kratko predahnuo i premijer Zoran Milanović. "Ovdje piju samo premijeri, što sadašnji, što budući", komentirali su HDZ-ovci.

Karamarku su, među ostalima, dobrodošlicu poželjeli i poznati vinar Andro Tomić te fra Joakim Gregov.

Miličić je pak istaknuo da će HDZ nakon pobjede na lokalnim izborima prići izgradnji lučice u Križnoj luci, zatim hitnom donošenju PPU Grada Hvara, rekonstrukciji gradske luke i proširenju operativne obale, izgradnji županijske ceste Dubovica - Sv. Nedjelja, uređenju nerazvrstanih cesta na području Grada Hvara i gradske Pjace, izgradnji kanalizacijskog sustava u Milni, ali i novog nogometnog igrališta u Hvaru.

Također kane osnovati Gradski ured za fondove EU-a, Ured za komunalno redarstvo, jačati prepoznatljivost turističkog identiteta Grada Hvara, a osobito unaprijediti zdravstvenu zaštitu i izgraditi Dom za starije osobe.

H. Prnjak, M. Crnčević
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 21:29