Od davnine su se proizvodi od kozjeg mlijeka koristili za liječenje najrazličitijih zdravstvenih tegoba, a danas su ponovno u modi kozje mlijeko i od njega napravljeni različiti fermentirani proizvodi koji se koriste za liječenje najtežih bolesnika.
Diljem svijeta proizvode od kozjeg mlijeka cijene i uvrštavaju među najzdravije namirnice u ekološkoj prehrani. Čini se da je tajna u tome što koza u svojoj prehrani komzumira više od 600 različitih biljaka, među kojima su i mnoge ljekovite, što je znatno više nego druge životinje.
Posebna karakteristika kozjeg mlijeka je to što je lako probavljivo.Pokusi su pokazali da se kozje mlijeko probavi u samo 40 minuta, dok jeza probavu kravljeg mlijeka potrebno 2,5 sata.
Na tako brzu probavljivost utječe veća i bolja raspršenost mas...
Diljem svijeta proizvode od kozjeg mlijeka cijene i uvrštavaju među najzdravije namirnice u ekološkoj prehrani. Čini se da je tajna u tome što koza u svojoj prehrani komzumira više od 600 različitih biljaka, među kojima su i mnoge ljekovite, što je znatno više nego druge životinje.
Posebna karakteristika kozjeg mlijeka je to što je lako probavljivo.Pokusi su pokazali da se kozje mlijeko probavi u samo 40 minuta, dok jeza probavu kravljeg mlijeka potrebno 2,5 sata.
Na tako brzu probavljivost utječe veća i bolja raspršenost mas...