StoryEditorOCM
Dalmacijavrijedan 129,5 milijuna kuna

Potpisan ugovor o izgradnji mosta kopno-otok Čiovo, radovi kreću 16. veljače

Piše PSD.
6. veljače 2015. - 13:29
Radovi na mostu kopno-otok Čiovo u Trogiru početi će 16.veljače ove godine i biti će gotovi u roku 20 mjeseci, najavio je u petak član Uprave Hrvatskih cesta Nenad Maljković nakon što je stavio potpis na ugovor s izvođačem radova na tom projektu, zagrebačkim Viaduktom. Ukupna vrijednost mosta s pristupnim cestama dužine dva kilometra i instalacijama je 230 milijuna kuna, a ugovor HC-a i Viadukta vrijedan je 129 milijuna kuna.

- Dvadeset mjeseci je više nego dovoljan rok za dovršetak gradnje mosta i pristupne infrastrukture - ocijenio je Nenad Maljković.

Član Uprave Viadukta Joško Mikulić označio je rok gradnje kao izvediv jer je, istaknuo je, projektna i pripremna dokumentacija besprijekorno odrađena.

Osvrnuvši se na potpisani ugovor, ministar prometa, pomorstva i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić podsjetio je da na tri Vladina obećanja stanovnicima Splitsko-dalmatinske županije.

- Prvo obećanje bilo je dovršetak gradnje ceste Solin-Klis koja se 'do Božića' gradila prethodnih 25 godina. Drugo je bilo da ćemo ove godine početi graditi most kopno-otok Čiovo s pristupnim cestama. Uspjeli smo i u jednome i u drugome, a da bi to uspjeli prethodno smo u suradnji s Europskom komisijom izborili izmjenu operativnog programa prometa 2007.-2013. - poručio je Hajdaš Dončić, zaključivši kako Hrvatske ceste kao nositelja prometnih investicija u Dalmaciji čeka, kako je kazao, 'majka svih bitaka', Pelješki most.

Za Pelješki most, iznio je svoje očekivanje ministra prometa, HC će aplikaciju Europskoj uniji podnijeti tijekom ove godine.

Iako je najavio dolazak na čin potpisivanja ugovora HC-a i Viadukta, gradonačelniku Trogira Anti Stipčiću nije dopušteno davanje izjava na samom događaju, već je to učinio ispred Ministarstva prometa, pomorstva i infastrukture.

- Ovo je prevažan ugovor i projekt za Trogir, povijesnog značenja i velike sreće za sve Trogirane, da bi se osvrtao na takve stvari - kazao nam je Ante Stipčić, upitan za odluku nadležnih u Ministarstva prometa o davanju izjave. Stipčić je izrazio spremnost svih gradskih službi da pomogne realizaciji gradnje novog mosta i osiguraju nesmetanu turističku sezonu u gradu tijekom radova.

V. MARJANOVIĆ
Foto: Davor Pongračić / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 03:25