StoryEditorOCM

Gradonačelnik Sinja i treći put operiran

Piše PSD.
29. siječnja 2015. - 09:44
U KBC Zagreb u utorak je operiran gradonačelnik Sinja Ivica Glavan. O tome je u srijedu novinare izvijestio Igor Vidalina, vršitelj dužnosti predstojnika ureda grada Sinja. U pisanom priopćenju Vidalina je, uz ostalo, naveo: "Zahvat je prošao uspješno i bez komplikacija. Gradonačelnik je sada stabilno i osjeća se dobro. Nakon oporavka predviđenog u trajanju od nekoliko dana planirano je da gradonačelnik liječenje nastavi u Sjedinjenim Američkim državama".

Prva je informaciju o Glavanovoj operaciji na svojem postu objavila dr. sc. Danica Ramljak koja je najprije napisala da je gradonačelnika Sinja uspješno operirao dr. Joško Paladino. Nedugo potom objavila je da Glavan "ide za par dana u SAD u ruke najboljeg stručnjaka na svijetu koji ima odlične rezultate upravo za vrstu tumora koju Ićo (Glavanov nadimak) ima, a ova terapija je prošle godine u SAD-u proglašena najvećim uspjehom u medicini u 2014. godini. Želim da svi znate da ima nade i za one s agresivnim tumorom i da je medicina daleko otišla".

Podsjetimo, gradonačelniku Sinja Ivicu Glavanu ravno prije godinu dana, 28. siječnja 2014. godine, dok je u Splitu poslovno bio s gradonačelnikom Trilja i načelnicima Dicma, Hrvaca i Otoka te direktorom JKP "Vodovod i čistoća" naglo je pozlilo. Glavan je nakratko ostao bez svijesti te je hospitaliziran u KBC Split gdje je ostao na liječenju do 21. veljače. Nekoliko mjeseci od prvih simptoma Glavanu je otkriven tumor mozga pa je U KBC Zagreb podvrgnut operativnom zahvatu kojega je izveo dr. Josip Paladino. Glavan se poslije nekoliko mjeseci vratio na posao, ali što je vrijeme više prolazilo sve češće je izbivao zbog terapija i pratećih teškoća.

Početkom prosinca prošle godine ponovno je operiran pa je iznenadio sve kada se 23. prosinca pojavio na sjednici Gradskog vijeća. Prije desetak dana ponovno mu je pozlilo, hospitaliziran je u KBC-u Split, a potom je otišao U KBC Zagreb gdje ga je dr. Paladino po treći put operirao.

Vijest da je Glavan u utorak ponovno operiran u srijedu se munjevito proširila među Sinjanima koji su mu, neovisno da li ga politički podržavaju ili su mu oporba, poželjeli što brže ozdravljanje.




T. PAŠTAR
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 09:30