StoryEditorOCM
DalmacijaMali pisci, glumci...

'Lidrano 2015.': Paula i Ivo najbolji novinari

Piše PSD.
23. siječnja 2015. - 17:10

Osnovna škola kraljice Jelene iz Solina bila je domaćin ovogodišnje međuopćinske smotre literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva “Lidrano 2015.”, prilikom koje se u solinskom Domu kulture “Zvonimir” svojim ostvarenjima predstavilo osamdesetak učenika osnovnih škola s područja grada Solina, te općina Klis, Muć i Dugopolje.

- Ovo je smotra, a ne natjecanje, ovo je mjesto gdje se prezentiraju sposobnosti i dostignuća učenika i njihovih mentora. Ove je godine, nažalost, manje sudionika u odnosu na prethodne, ali nadam se da je to tek pauza i početak novog uzleta koji nas čeka u godinama koje slijede – poručio je u uvodu Đuro Baloević u ime aktiva ravnatelja, a prigodni program na početku izveli su učenici “Kraljice Jelene”, škole domaćina.

Povjerenstvo, koje su činili ravnateljica Gradske knjižnice Solin Karmen Borković, prof. Slavica Čilaš, novinarka Marijana Batarelo-Jelavić i glumica Sara Ivelić, voditeljica u studiju “Playdrame”, ocijenilo je najbolje radove i izvedbe.

Među onima koji idu na daljnja županijska natjecanja u kategoriji literarnih radova ove su godine Barbara Čipčić (8. razred) iz OŠ “Dugopolje”, sedmaš Ante Bazina iz OŠ “Neorić”, te učenice solinske OŠ don Lovre Katića, petašica Sara Perajica i šestašica Ena Barišić. Najbolji novinari bili su sedmaši OŠ don Lovre Katića, Ivo Pivčević i Paula Smajić.

Od skupnih scenskih nastupa dalje nije prošao nitko, a među pojedinačnima najuspješniji su bili: Mate Rađa, učenik solinske OŠ Vjekoslava Paraća, Sara Polić iz OŠ don Lovre Katića i Josip Galić iz OŠ Petra Kružića u Klisu.

M. Sesartić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 13:43